sunnymutv

– De mangler ikke fordi de har hatt ekstra ferie

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 13.30 skandinavisk tid serieåpner United hjemme mot Leeds.

Fredag snakket Ole Gunnar Solskjær først under den åpne delen av pressekonferansen – om Sancho, Varane og også Martial

LES OGSÅ: Varane uaktuell, Sancho kan debutere
LES OGSÅ: – Skjønner at det er interesse for Martial

På den andre delen av pressekonferansen, den med sperrefrist frem til 23.30 skandinavisk tid slik at de engelske tabloidene skal få noe eget, handlet det blant annet om at flere sentrale United-spillere ikke er helt klare, men også om scoringer, Bruno, Martial, Donny og tæl som trengs for å vinne noe.

– Vi kommer til å høste fruktene av dette

Først om at flere spillere mangler helt eller ikke er helt klare til seriestart.

– Du vet, dette har ikke handlet om å gi noen av spillerne ekstra ferie. Det har handlet om å gi dem tid til å bli klare igjen. Fotballspillere nå for tiden spiller 60-70 kamper i sesongen på høyere intensitet enn før, de spiller under mer press enn før, det er sosiale medier, de må passes på.

Edinson Cavani og Paul Pogba har vært borte litt ekstra lenge denne sommeren etter at Uruguay og Frankrike røk ut av Copa America og fotball-EM, mens resten egentlig har forholdt seg til tre ukers-regelen, som Solskjær og Premier League er nøye på.

– Man kan ikke bare be dem om å levere gang etter gang etter gang. Jeg mener at tre ukers ferie er et minimum, men noen har hatt fire uker også. Noen, grunnet personlige årsaker, har hatt fem uker.

– Fred, Luke Shaw, Harry Maguire og Jadon Sancho har hatt kortere tid fordi de gikk langt i turneringene (med sine landslag).

– Med Edinson var det annerledes, det var personlige årsaker, men jeg vil ikke si at vi gir dem ekstra ferie. Vi trenger spillere som er friske, verden har vært vanskelig, men jeg er sikker på at vi kommer til å høste fruktene av dette når de kommer i gang igjen, sier Solskjær.

United-manageren mener at spillere normalt trenger fire-fem kamper for å bli klar igjen etter å ha vært borte lenge. Kanskje betyr det at han ser for seg at Cavani og Pogba vil bruke august til å bli helt klare igjen.

Solskjær mente imidlertid at Fred – som kun hadde en pause på tre uker siden Copa America-finalen til han var tilbake på treningsfeltet – ikke har tapt noe særlig på det.

Ulike spillere, ulike situasjoner, ulike behov for å nå toppnivået igjen, altså.

Samtidig er det andre spillere, som Donny van de Beek, som har brukt sommeren til å bygge muskler.

– Donny har hatt eget treningsprogram for sommeren etter skaden sin. Han følte også at Premier League var annerledes, at han trengte å bygge opp mer fysisk styrke. Nå ser han også bra ut, og han har klart dette uten å miste noe av utholdenheten eller kvaliteten i bevegelsene sine.

donnyturd

Solskjær er nå godt fornøyd med stallen sin.

– Du ønsker alltid mer som manager, men jeg er veldig fornøyd med den stallen jeg har. Spillerne har bra mentalitet, og jeg føler meg mer komfortabel. Du ønsker jo å se mye av deg selv i laget ditt, og de vet hva jeg står for og hva vi ønsker å få til her.

Forventer at flere leverer

Ett av ønskene hans er at flere spillere melder seg på på toppscorerlistene.

Forrige sesong ble Bruno Fernandes nummer tre, med 18 ligamål. United hadde en annen spiller i topp 20, Marcus Rashford med 11 ligamål.

Her forventer Solskjær en endring.

– Anthony vil score flere mål denne sesongen enn den forrige. Mason vil utvikle seg. Edinson kom sent i gang forrige sesong så han vil score flere mål. Jadon vil også bidra med mål så jeg føler meg trygg på at vi nå har flere enn Bruno som kan levere.

– Marcus mister nå de første par månedene av sesongen, men vil også være fresh når returnerer.

– Så har Bruno vært fantastisk med scoringer og målgivende siden han kom, men å klare å spre målene ut blant de offensive spillerne våre blir viktig. En offensiv midtbanespiller burde ikke være den eneste som når 15-20 mål for oss.

– Jeg har likt det jeg har sett fra Anthony

Han understreket igjen at han har tro på Martial, som kun scoret fire ligamål på totalt 22 kamper i 2020/21.

– Vi verdsetter ham. Ja, forrige sesong var skuffende. Han hadde skader. Han mistet formen, men han var også toppscorer sesongen før.

– Hvis Anthony eller Marcus hadde tatt alle straffer så hadde de scoret 10-15 mål ekstra, men Bruno er så sikker på straffer at jeg ikke kan ta dem bort fra ham.

– Jeg har likt det jeg ser fra Anthony på trening og i treningsstudioet nå. Han har vist ekstra tæl der, sier Solskjær.

Det forventer han også fra resten av gutta.

Solskjær mener at det er eneste sjanse for at det skal bli gullkamp.

– Ja. Det går ikke an å tenke at «sukk, ny kamp neste uke». Hver eneste trening og kamp betyr noe. Det er de holdningene vi trenger. Forhåpentligvis har de hatt en grusom følelse i magen i sommer etter straffetapet mot Villarreal, det gjør vondt. I alle fall til man får spilt neste kamp og nå er det to og en halv måned siden.

– Hvis vi skal vinne noe så må vi alle ha den sulten, men også den frykten for å tape. Det er en bra følelse, sier United-manageren.

Så er det bare å krysse fingrene for at United har det som skal til for å slå Leeds tidlig lørdag.

BLI MED PÅ TIPP LAGET: Vis at du skjønner best hvilke spillere Solskjær velger, tipp resultatet og vær med i kampen om premier verdt 70 000 kroner denne sesongen.  Fristen for Leeds-kampen er 12.00 lørdag.

Powered by Labrador CMS