Lingard

Solskjær før Everton-kampen: – Jesse ville ha startet i dag

Uniteds formspiller ville ha fått en plass i Solskjærs startellever om han ikke hadde testet positivt for coronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag er det duket for Uniteds siste oppkjøringskamp før Premier League-sesongen starter, når Rafael Benítez’ Everton gjester United på Drømmenes Teater.

Ole Gunnar Solskjær stiller med det som er opp mot det beste laget han kan velge med de tilgjengelige spillerne og seks av dem får lørdag sine første minutter på banen under årets oppkjøring.

Kampen blir dermed viktig for å få i gang beina til Bruno Fernandes, Harry Maguire, Luke Shaw, David de Gea, Victor Lindelöf og  Anthony Martial.

– Den (kampen) er veldig viktig. Vi mistet kampen mot Preston under omstendigheter som ikke var under vår kontroll, så det er viktig for dem å få inn intensiteten, sier Solskjær til MUTV.

– Men de fleste spilte for ikke så lenge siden. De har hatt en ikke så lang pause, så de bør være klare.

brunoff
TILBAKE I UNITED: Bruno Fernandes er tilbake i klubblaget etter spill for Portugal under sommerens EM.

Det finnes nok knapt en bedre anledning å legge sesongens første kilometere bak seg heller. Lørdag spiller nemlig United foran 55 000 tilskuere hjemme på Old Trafford.

Så mange United-supportere har ikke vært på stadion på halvannet år.

Det er briljant. Du føler energien og 55 000 er et stort steg opp fra 30 000 som vi hadde sist og forhåpentligvis er hvert sete fylt neste uke.

Ikke siden 8. mars 2020, da United slo Manchester City 2-0, har det vært flere tilskuere på Englands største klubbstadion. Siden den gang har coronapandemien i stor grad sørget for å holde publikum unna arenaene i Premier League.

Dessverre pågår pandemien fortsatt, noe Jesse Lingard får føle på kroppen. Midtbanespilleren går glipp av lørdagens generalprøve, etter å ha levert en positiv Covid-test.

Det er verdenen vi lever i nå. Du kan ta alle forholdsregler og likevel møte noen der det skjer ett eller annet og Jesse har gjort det virkelig bra i oppkjøringen. Men han kommer tilbake like skarp. Jeg tror ikke han har det altfor ille, sier Solskjær.

Derby County v Manchester United - Pre-Season Friendly
HAR HATT POSITIV OPPKJØRING: Men Jesse Lingard går glipp av lørdagens generalprøve mot Everton som følge av coronasmitte.

Av spillerne som er friske og klare til kamp, ønsker nordmannen seg god innsats og spill som hans disipler kan ta med seg inn i den nye sesongen, som bare er én uke unna.

Du har lyst til å se noen gode prestasjoner, du har lyst til å spillerne gå inn i neste uke med et godt humør, med god selvtillit og intensiteten i dag blir viktig, sier Solskjær, som også sier at han kommer til å gjøre en del endringer gjennom kampen, ettersom han trenger så mange spillere som mulig i sesongstarten:

Jesse ville ha startet i dag, utvilsomt, og han er ute. Vi trenger så mange som mulig klare, så mitt budskap er at de må få inn intensiteten, så kommer du av når du ikke har mer å gi.

Powered by Labrador CMS