– Han var vår katalysator

Det var en svært fornøyd Ole Gunnar Solskjær som snakket med pressen etter kampen mot Brighton.

Publisert Sist oppdatert

– Det var sesongens beste prestasjon. Man kan godt dra opp Chelsea-kampen, men denne var bedre. Vi presser på for flere scoringer etter den første og det kunne vært fem-seks scoringer til oss i dag. Hvordan det ikke ble det er det nesten vanskelig å svare på. 

Slik åpner Ole Gunnar Solskjær pressekonferansen etter kampen mot Brighton. 

Seieren er den første på hjemmebane i ligaen på nesten to måneder for Manchester United, og manageren var veldig fornøyd med det han fikk se fra trenerbenken.

– Det var fantastisk. Når man ser lag eller spillere prestere som dette er det nok mange av de unge United-supporterne som går hjem i dag og tenker «jeg vil være som dem, jeg vil være Brandon Williams, jeg vil være Daniel James, jeg vil være Marcus Rashford», sier Solskjær til MUTV.

– Men spillerne våre er unge de og. Det kommer til å gå opp og ned.

GOD DEBUT: Brandon Williams gjorde igjen en god figur for Manchester United. I dag fikk han sin debut fra start i Premier League.

– Det er derfor vi er her. Vi har ikke gjort dette nok denne sesongen, men i dag var vi gode.

Trioen på topp leverte

Vi så lekne offensive spillere mot Partizan Beograd i midtuka, og vi så det igjen mot Brighton. Det får Solskjær til å trekke frem samhandlingen hos gutta på topp.

– Vi kan snakke om målene vi scoret, men det samarbeidet blant de på topp bør også trekkes frem. Anthony Martial er dyktig til å skape rom som James og Rashford kan utnytte. 

Rashford kunne scoret mer enn ett i dag, men Solskjær tar ikke sjansesløseriet så tungt.

TO PÅ TO: Marcus Rashford kom seg på scoringslisten i sin andre kamp på rad. Noe som var nesten uungåelig med tanke på hvor mange sjanser han fikk.

– Når du går av banen og vet at du kunne scoret flere er man irritert, men når man samtidig kan smile litt vet du at du har levert en bra kamp. Han koste seg der ute, men han er nok ikke fornøyd med sjansene som ikke satt. 

– Men, jeg har ikke lyst til å være en forsvarsspiller og møte ham slik han spiller om dagen.

Hedrer de brasilianske hakkekyllingene

Brasilianske Fred har fått en del kritikk den siste tiden, men leverte en meget god kamp mot Brighton. Det gikk ikke ukommentert av manageren.

– Det var viktig for oss at midtbanen deres ikke fikk spille sitt spill. Der var Fred vår katalysator i dag. Han var god, med unntak av et par frispark han ga vekk i førsteomgangen. Det var det som ble de eneste sjansene vi fikk mot oss før pause.

En annen som har vært i hardt vært blant journalister, eksperter og ikke minst ubarmhjertige sosiale medier er Andreas Pereira. Men også Freds landsmann får ros av Solskjær etter kampen.

BRASSENE: Det er ikke alle som har like mye tålmodighet når det kommer til Fred og Andreas Pereira, men mot Brighton ga de fansen noe å juble for.

– Jeg er også fornøyd med Pereira. Han har fått en god del kritikk den siste tiden, men han spilte godt og jeg syns han fortjente en scoring i dag.

Tatt steg etter ligapausen

Nå venter to uker med landskamper og pause i ligaen, men Solskjær skulle helst sett det annerledes.

– Når man vinner en kamp på denne måten ønsker man bare å spille den neste kampen med en gang.

– Den forrige ligapausen kom på et gunstig tidspunkt for oss, og vi har levert godt etter den. Fem seirer på syv kamper, en uavgjort mot Liverpool og tapet mot Bournemouth er et steg i riktig retning.

Den rekken med kamper er utvilsomt den beste perioden Manchester United har hatt denne sesongen, noe Solskjær også er klar på.

– Vi har fått mange svar på det vi har prøvd på. Hvis spillerne ikke får mer selvtillit av dette vet jeg ikke hva jeg skal si.

VÅR SPILLERBØRS: (+) «Red Fred’s Redemption»

Reaksjoner fra Andreas Pereira, Daniel James og Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Powered by Labrador CMS