Gutta

– Erling kommer til å gjøre opp sin egen mening

Pressekonferansen før søndagens møte med Brighton handlet litt om Brighton, og mye om Erling Braut Haaland, David de Gea og Dean Henderson.

Publisert Sist oppdatert

Det er en aldri så liten evighet siden forrige gang Manchester United spilte kamp i Premier League. Tre uker etter 1-0-seieren over et høytflyvende West Ham er det endelig duket for kamp igjen, når United tar imot Brighton på Old Trafford.

Til tross for at sørkystlaget ligger på en 16. plass før kampen, er det ingen motstander å ta lett på, mener United-trener Ole Gunnar Solskjær.

– Siden jeg kom hit, har vi spilt mot dem ganske mange ganger. Det har alltid vært hardt utkjempede kamper, vanskelige kamper. Når du forbereder deg til kamper mot Brighton, ser du at spillerne våre virkelige respekterer måten de spiller på og kvaliteten de har vist mot oss.

VANSKELIG MOTSTAND: Neal Maupay og Brighton har bydd på trøbbel for United tidligere.

Nordmannen mener hans gutter må være på tå før kampen.

– Vi vet at vi må være på vårt beste for å gjøre oss fortjent til å spille. Du må jobbe hardt for å vinne ballen fra dem.

Omtaler Haaland-spekulasjonene

Den siste tiden har spekulasjonene rundt hva som kommer til å skje under sommerens overgangsvindu virkelig tatt av.

Torsdag sprakk nyheten om at følget til Erling Braut Haaland er på rundreise til de største europeiske klubbene for å snakke om fremtiden, deriblant United. Ifølge diverse ryktebørser skal klubben også være på jakt etter andre spillere.

UNITED-BOUND?: United er blant klubbene som er med i kampen om Erling Braut Haaland.

Solskjær får spørsmål om sin landsmann og tidligere elev, men United-sjefen understreker at hans fokus ligger utelukkende på egne spillere.

– Hva enn som skjer i fotballverdenen… det finnes bare så så mange steder man kan dra. For vår del handler det bare om å fokusere på de som er her.

48-åringen mener det ikke er riktig av ham å snakke offentlig om Haaland.

– Selv om jeg har jobbet med Erling, er det ikke riktig for meg som United-manager å snakke om ham. Jeg kan snakke om han som hans tidligere trener, men han vil gjøre opp sin egen mening.

Vil holde overgangssamtaler private

Haalands representanter skal altså ha blitt observert i Barcelona sammen med representanter fra det katalanske flaggskipet.

Solskjær blir spurt om United foretrekker å holde samtaler med potensielle nysigneringer så privat som mulig, etter utviklingen i Haaland-sagaen spredde seg rundt hele fotballverdenen torsdag.

– Det er måten verden funker på for øyeblikket. Du har selvfølgelig lyst til å drive business i det stille, og holde alle samtalene dine i det stille. Men det finnes plattformer overalt, det er nyheter overalt. Media gjør det mer og mer vanskelig. Hvem kan man stole på?

Nordmannen tror at hans klubb gjør overgangsforhandlinger på riktig måte.

– Forhåpentligvis kan vi plutselig sitte her med spillere som ingen har skrevet om. Vi gjør vår rekruttering og speiding. (Forhandlingene med) spillerne vi er interesserte i, gjør vi riktig, håper og synes jeg.

USIKKER FREMTID: Jesse Lingard er blant spillerne som går en usikker United-fremtid i møte.

LES OGSÅ: (+) Mener Lingard har vært «på kanten til sjokkerende bra», men tror likevel løpet er kjørt for United-plassen

I tillegg til spekulasjonene om spillerkjøp, er det ikke usannsynlig at enkelte spillere kommer til å forsvinne ut porten på Old Trafford. Solskjær forklarer at han og hans team har en plan for hva som kommer til skje med spillerne, men at ingenting er satt i stein ennå.

– To måneder er lang tid i fotballen. Ting kan endre seg, så det er noen spillere som ikke har fått fremtiden sin avgjort ennå. Noen uten kontrakt, noen med kontrakt. Vi har et visst bilde av hvordan stallen kommer til å se ut i august når vi starter igjen.

Snakker ned viktigheten av keepervalget

Et spørsmålstegn før sommervinduet er keepervalget.

Med David de Geas barselfravær har Dean Henderson fått en periode med kamper, der han har levert flere gode prestasjoner.

Selv om De Gea nå er tilbake igjen, vil ikke Solskjær legge altfor mye i keepervalget han gjør til helgen.

– Jeg har et godt valg mellom to toppkeepere. Det er en fornøyelse å ha dem her. Vi har forhåpentligvis ni pluss fem kamper igjen. Vi har lyst til å gå hele veien i Europa League også.

Solskjær uttrykker at uansett hvem som står i mål søndag, vil den andre også få mer spilletid i løpet av sesongen.

– Jeg er sikker på at du vil se dem begge stå i mål for oss.

DUELLANTER: Disse to utkjemper en hard kamp for å stå i målet til United.

Senere får Solskjær spørsmål om det er slik at han må ta et valg når det gjelder keeperne sine i løpet av sommeren, all den tid både De Gea og Henderson er keepere på høyt nivå, som begge representerer landet sitt.

– Jeg forstår spørsmålet, og jeg forstår narrativet i media. Der det er friksjon, eller der det kan være potensiell friksjon eller kontroverser, det er der alle vil at jeg skal kommentere. 

Solskjær sier at han ikke kan si annet det han har sagt før, nemlig at begge er gode keepere, men at han og hans team alltid må tenke på hvem som kommer til å gi størst sannsynlighet for seier.

Vi må tenke på hvem det er som kommer til å gi oss en seier på enhver gitt dag.

Powered by Labrador CMS