– Solskjær har allerede lært meg mye

Romelu Lukaku mottar gode råd fra sin nye manager.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en tøff andresesong for Romelu Lukaku.

Under José Mourinhos ledelse ble det bare seks nettkjenninger for belgieren, som har slitt med både skader og påkjenning etter et tøft VM-sluttspill i sommer.

Under Solskjær har det så langt blitt tre mål på like mange kamper, og hvis vi skal tro hovedpersonen selv er det ikke bare tilfeldigheter som gjør at målene nå kommer langt hyppigere.

– Analyserte spillet fra første stund

– Han snakker til meg hele tiden, og jeg liker det, forklarer Lukaku til klubbens hjemmeside. 

– Han (Solskjær) spilte på en måte som jeg selv – og resten av laget liker, og alle bare nyter fotballen vi spiller akkurat nå.

Et kjennetegn på spillemønsteret under Mourinho, var at Lukaku ble svært isolert som Uniteds oppspillspunkt. Lukaku hadde som ansvar å få ned ballen, vente på medspillere. 

Nå, under Solskjær, er arbeidsoppgavene til Lukaku endret. 

TILBAKE: Romelu Lukaku har for alvor funnet tilbake til målformen under Ole Gunnar Solskjær.
TILBAKE: Romelu Lukaku har for alvor funnet tilbake til målformen under Ole Gunnar Solskjær.

– Han har lært meg mye. Bevegelser, avslutninger og slike ting, han vet åpenbart hva slags type spiss jeg er. Allerede den første dagen jeg var tilbake, så gjorde han en total analyse av spillet mitt. Jeg ble veldig overrasket, men han hjalp meg mye og jeg ser frem til å jobbe mer med han.

– Solskjær ønsker virkelig at jeg skal ha ansiktet mot mål, for han vet at det er da jeg er på mitt farligste.

Fortsatt mer å gå på

Solskjær uttalte tidlig i sin (fortsatt) unge United-karriere at han gledet seg til å jobbe med Uniteds angrepsrekke på treningsfeltet, og at han ønsket å bidra med egne erfaringer foran mål.

Og det er tydelig at noe riktig blir gjort på Carrington, under nordmannens ledelse. 

– Arbeidet vi har lagt ned over de siste ukene har vært svært bra, og jeg tar det bare dag for dag og fortsetter å jobbe med spillet mitt. Solskjær var selv iskald foran mål – og det er noe jeg liker, sier Lukaku og legger til at noen av trekkene til Solskjær allerede har smittet over på han.

CARRINGTON: Her gjøres grovarbeidet, og Lukaku avslører at treningene er svært produktive om dagen.
CARRINGTON: Her gjøres grovarbeidet, og Lukaku avslører at treningene er svært produktive om dagen.

– Jeg bare legger igjen alt på treningsfeltet og på banen, for jeg vil ikke våkne opp dagen etter med en følelse av at jeg kunne gjort mer. Akkurat nå går ting veldig bra, og forhåpentligvis kan vi skru opp enda et hakk – så vi kan nå det nivået og spillet som manageren ønsker av oss.

Powered by Labrador CMS