– Må forsterke forsvaret og midtbanen

– Rydd i stallen, og hent spillere med X-faktor som virkelig ønsker å spille for United, lyder rådet fra den tidligere United-treneren.

Publisert Sist oppdatert

Rene Meulensteen vant flere ligagull, Champions League og det meste som var verdt å vinne da han var Sir Alex Fergusons høyre hånd i United.

Nå er 55-åringen assistent for det australske landslaget, men han følger likevel nøye med på det som skjer i United.

Han har også ganske klare tanker om hva som må til for at United igjen skal nå toppen.

Han maner imidlertid oss fans til å vise tålmodighet.

Det kan nemlig ta tid å ta spranget helt til topps på stabilt vis.

Hva er din umiddelbare reaksjon til at din tidligere elev og trenerkollega Ole Gunnar Solskjær har fått treårskontrakt som manager for Manchester United?

– For meg var det ikke snakk om «hvis», men snarere «når» dette ville skje. Spekulasjonene har pågått i ukevis og de er bare blitt intensivert ytterligere de siste dagene, og derfor var ikke dette en stor overraskelse på meg.

–  Atmosfæren er totalforvandlet. Alle spiller med et smil om munnen. Under Ole spiller laget mye mer angrepsorientert. Laget setter fart på ballen på en helt annen måte, og samtidig har han klart å tette igjen forsvaret. Alt var positivt fram til tapene for Arsenal og Wolves.

– Ole sier selv at United skal være en klubb som går for trofeer, og FA-cupen ville vært en god mulighet og derfor var spesielt tapet for Wolves et tilbakeslag.

SLIK SÅ DET UT I 2007: Rene Meulensteen og Ole Gunnar Solskjær sammen på trening.
SLIK SÅ DET UT I 2007: Rene Meulensteen og Ole Gunnar Solskjær sammen på trening.

– Når det er sagt kan Ole og laget nå bruke tiden til å jobbe med prosessen med å få tilbake stabilitet og kontinuitet.

– Jeg er sikker på at Ole og ledelsen har hatt samtaler om hvilken transfer-policy klubben skal ha de neste årene. Akkurat det blir veldig viktig. De trenger å forsterke i visse posisjoner og lagdeler slik at United blir i stand til å kjempe om ligapokalen neste sesong.

Da jeg snakket med din tidligere elev Ryan Giggs, så sa han at United trengte tre eller fire spillere for å bli et virkelig topp, topp lag. Deler du det synes?

– Jeg er enig, men de tre, fire spillerne må være «spot on» på flere områder enn å være gode fotballspillere. De må ha den rette personligheten. De skal tåle Manchester United, verdens største fotballscene. De må ha et spesielt DNA som passer inn i Manchester United, og de må ha en X-faktor som spillere. De må rett og slett klare å gjøre en forskjell. For meg er det bunnlinjen. Du skal virkelig ønske å spille for Manchester United.

Hvilke posisjoner snakker vi om? Ja, du har kanskje noen konkrete navn du mener United bør gå for?

– Jeg har ikke lyst til å nevne navn. Det er ikke min jobb å slenge fram navn, men det er neppe noen hemmelighet at navnene som er nevnt i media de siste dagene er interessante.

– Når det er sagt er det ekstremt viktig for Ole nå å jobbe for at David de Gea blir værende i klubben. Det samme med Paul Pogba og «Rash». Tre viktige spillere som det er spekulasjoner om, så utfordringene hans begynner umiddelbart.

DE GEA EKSTREMT VIKTIG: Klar tale fra Meulensteen om arbeidsoppgavene for Solskjær og United videre.
DE GEA EKSTREMT VIKTIG: Klar tale fra Meulensteen om arbeidsoppgavene for Solskjær og United videre.

– Hvis jeg skal se på posisjoner så mener jeg at vi trenger forsterkninger i forsvaret, og det samme med midtbanen. Ole må fornye stallen.

– Han må la noen spillere gå samtidig som han må hente noen nye inn. Ole har også introdusert noen unge, spennende spillere for førstelaget, men det er det neste steget for disse unge, lovende spillerne som er viktig. Vi går noen veldig spennende måneder i møte.

Hva tenker du om lengden på Solskjærs kontrakt; tre år…?

– Jeg mener det er minimum av hva en manager-kontrakt bør være på.

– Vi har fått se litt i de månedene som har gått, men Ole må bruke neste sesong på å bygge laget så han får laget til å spille på den måten som han ønsker. Det tar faktisk ganske lang tid, vi snakker om pluss/minus 18 måneder.

– Etter det, altså fra sommeren 2020, må han bare bygge videre på det han har fått fram til da.

– Det kan også ta kortere tid, han har jobbet godt de månedene han har vært der til nå, så kanskje vi ser resultater av gjenoppbyggingen av troppen allerede neste sesong.

– Men det er også viktig å få fram at klubben og fans må nå ha tålmodighet så Ole får tid til denne prosessen med stabilitet og kontinuitet.

Se Olé, Olé – om Solskjær-ansettelsen:

 

På hvilken måte kan Ole sette sitt avtrykk på laget?

– Han har allerede klart å sette et visst avtrykk, men det viktigste er at han allerede kjenner klubben. Han vet alt om klubbens identitet og klubbens DNA, som sir Alex jobbet for i så mange år. Han vet hva som skal forventes av spillerne i kamp så vel som på trening. Jeg tipper han har en ganske klar formening om hvordan han vil at laget skal spille. Jeg tror han har identifisert hvilke posisjoner laget trenger å forbedre.

– Noe av det viktigste er å sørge for at laget avslutter sesongen på en «high». Det gir alle et løft og et fint utgangspunkt for sommeren. Hvis ikke begynner kanskje noen å stille spørsmål igjen.

– Prestasjonene og resultatene de neste ukene blir veldig viktig slik at Ole, trenerne og spillerne kan begynne å glede seg til sommeroppkjøringen og hva som blir en ekstremt spennende sesong fra august av, sier Meulensteen.

PS. Meulensteen har også en stor spalte i neste medlemsblad om Solskjær og managersituasjonen.

Powered by Labrador CMS