– Innsatsen var veldig bra. (…) Jeg beundrer spillerne mine

Publisert Sist oppdatert

United åpnet skrekkelig mot RB Leipzig og før to minutter var passert ledet hjemmelaget 1-0. Plutselig var det United som måtte jakte scoring, men kort tid etterpå stod det 2-0.

Ole Gunnar Solskjær mente uansett at laget var klar for kamp.

– Jeg er ansvarlig

– Vi var selvfølgelig klare for det, men det funket ikke for oss i dag. Jeg kan ikke si noe på karakteren eller innsatsen.

– Vi kom i gang for sent. Bra innsats og comeback igjen.

– Hvem er ansvarlig for det som skjedde i 1. omgang?

– Vi presterte ikke godt nok som lag, og det er alltid managerens ansvar. Vi visste at de ville kaste seg over oss. Vi visste at det kom til å komme mange innlegg. Dessverre slapp vi inn to mål på det.

– Det må vi ta opp enda mer med spillerne. Vi har selvsagt snakket om dette og jobbet med dette allerede. Vi snakket spesielt om hva vi kunne forvente fra Leipzig i starten av kampen, at vi måtte håndtere det, men det klarte vi ikke bra nok.

Nordmannen erkjenner at man ikke kan gi bort en tremålsledelse i Europa.

– Enveiskjøring i 2. omgang

– Det er annerledes enn i Premier League. Du kan ikke gi et lag en tremålsledelse og forvente å komme tilbake.

– Forskjellen fra denne kampen og i tidligere kamper nå som vi har sluppet inn først er at vi da har spilt bra. Mot Leipzig møtte vi imidlertid ikke opp til avspark eller før de hadde scoret sitt andre mål. Først da begynte vi å spille.

– Så hadde vi en sjanse på 1-0, ved Mason, og i 2. omgang var det mer eller mindre enveiskjøring hele veien, men de scoret på den ene sjansen de da hadde og på 3-0 blir det selvsagt vanskelig.

Tapet i Istanbul visste seg å bli svært avgjørende for Uniteds del. Solskjær mener at det var i den kampen Champions League-avansementer røyk.

– Man kan ikke si at vi var gode nok, fordi det var vi ikke. I en vanskelig gruppe var selvfølgelig nederlaget i Istanbul det verste. Det var der vi tapte poengene vi burde ha hatt.

VAR DET I DENNE KAMPEN DET GLAPP? United hadde vært videre fra Champions League før kampene mot PSG OG RB Leipzig, dersom Basaksehir hadde blitt slått to ganger.

– Vi var nærme i kveld, men vi visste at vi måtte forsvare oss for innlegg og baller inn i feltet. Vi klarte ikke å få ballen unna.

– Burde kanskje vært litt mer street wise

Solskjær sier at spillerne skal få lov til å kjenne på skuffelsen, med at de snarest må vende fokuset mot Manchester-derbyet til helgen:

– Som fotballspiller kan du ikke synes synd på deg selv. Du kan gjøre det i noen minutter nå i kveld, men fokuset må nå legges over til den massive kampen i helgen. 

– Spillerne ga imidlertid alt. Innsatsen var veldig god. Karakteren til spillerne var veldig god. Jeg kan ikke legge skylda på noen av dem. Til slutt var vi også nær ved å utlikne, og det ville vært litt av en prestasjon mot et lag som Leipzig.

VILLE VÆRT EN HELT SPESIELL PRESTASJON: Ole Gunnar Solskjær om nesten-comebacket mot Leipzig.

– Men er det ikke nærmest uforståelig at de ikke var klare fra avspark av i en kamp som denne?

– Forberedelsene våre var som de pleier å være. Alle er også klare for en kamp som denne, men sesongen vi er inne i, kravet til spillerne, av og til tar det kanskje 15-20 minutter å komme ordentlig i gang.

– Leipzig scoret to fine mål, det andre kunne kanskje vært annullert for en dytt i ryggen på Alex, kanskje han burde gått overende, vært litt mer street wise der. Det første målet var imidlertid noe vi hadde forberedt oss på, det var rett og slett ikke bra nok.

– Likevel, når jeg ser tilbake på denne sesongen, hva spillerne har gjort, så beundrer jeg dem for å være så klare som de som regel er. I denne kampen fungerte det rett og slett ikke, men det er en vanskelig sesong, omstendighetene er vanskelige, og jeg kan ikke si noe på innsatsen og karakteren til spillerne, sa Solskjær på den offisielle pressekonferansen.

Powered by Labrador CMS