United ble snytt: – Dommeren innrømmet at begge var feil

Publisert Sist oppdatert

Det første spørsmålet som ble stilt til Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen før Southampton-kampen handlet om hvem som er tilgjengelige mot Southampton i lys av det tøffe kampprogrammet med mange kamper etter hverandre.

– Utenom det med slitasje, med flere kamper på kort tid etter hverandre som du sier, så skal alle være tilgjengelige. De er ikke skadet, i alle fall, så det handler bare om energinivå, og det å se hvordan de føler seg i morgen. Det er ingen nye skader, i alle fall.

LES OGSÅ: Solskjær: – Det kommer ikke noen inn, så ikke vær oppe til sent på kvelden!

– Det har ikke vært tid til å gjøre mye på treningsfeltet. Gutta som spilte er fortsatt i rehabiliteringsfasen fra lørdag kveld, men så må de også forberede seg på morgendagens kamp. Treningsøkta [i dag] var lett, men noen av dem fikk scoret noen mål! Vi ønsker selvsagt å få tilbake vår «mojo», litt ekstra futt. Jeg synes vi har skapt nok sjanser til å score målene, nå handler det bare om føle seg bra, puste dypt og sette ballen mellom stolpene.

MÅ TREFFE MELLOM STENGENE: Edinson Cavani scoret to mål mot Southampton sist, og forhåpentligvis kan han gjøre noe lignende på hjemmebane.

Da han ble spurt om hvor mange lag som er med i kampen om ligatittelen, så gjentok Solskjær det han har sagt tidligere om at han ikke vil snakke om tittelen.

– Jeg synes vi skal bare konsentrere oss om oss selv, ta én kamp om gangen og ikke snakke om titler. Fokusere på å spille godt, og å bli bedre. Vi har blitt mye bedre, så for oss handler det om å få momentum tilbake, levere prestasjoner.

Solskjær ble spurt om hva slags Southampton-lag han ser for seg å møte, i lys av at Ralph Hasenhüttls lag har en del skader.

– Jeg forventer at de har et lignende lag som det vi spilte mot. Jeg vet at de har mange skader, og sånn kan det være i løpet av en sesong. Med den fotballen de spiller – høy intensitet, direkte og høy energi – så har de bare kommet til et punkt hvor de har mange skader. Når en kommer til det stadiet så kan det være slik at om det er en spiller som er skadet, så kommer en tilbake litt for raskt. Jeg var heldig på det området, for jeg har hatt en frisk og spilleklar tropp, så jeg har ikke trengt å ta sjanser med spillere, og jeg kan rotere når det har vært risiko. Det har vært et par ganger hvor jeg har måtte sette spillere ut av laget med småskader. Vi har vært heldige på dette området, og forhåpentligvis kan Southampton få sine spillere spilleklare snart også, for denne sesongen er nådeløs.

SOUTHAMPTON-SJEF: Ralph Hasenhüttl.

Og hva ønsker Solskjær at skal bli gjort bedre enn i de siste kampene?

– Vi vil fortsette å prøve å dominere kamper, for det føler vi at vi har gjort, men vi trenger kanskje å være litt lure, og en ekstra gnist og å ta sjansene på den siste tredjedelen.

– Jeg liker ikke å bringe dette opp, egentlig, men momentum forandret seg i Sheffield United-kampen, selvsagt gjorde det det. Jeg har fått rapporten fra dommeren, og de to [kontroversielle] avgjørelsene var feilaktige.

– De har innrømmet at Sheffield Uniteds mål skulle vært annullert, og vårt skulle blitt stående. Og det er veldig avgjørende for oss, det er jo mer sannsynlig at en ender opp med å vinne kampen om en går i ledelsen enn når en havner under. Så det er små marginer, og det er slik det har vært denne sesongen – små marginer, og noen ganger når ballen treffer stolpen går den inn, og noen ganger går den ut.

– Noen ganger er en heldig med dommeravgjørelsene, noen ganger er en ikke det, og vi må bare fokusere på denne kampen, gjøre jobben vår, og da er jeg sikker på at resultatene og prestasjonene vil komme.

Så skal det sies at rapporten fra kamp-delegatene ikke har noe med dommerne å gjøre, men er en rapport fra uavhengige representanter, gjerne ex-spillere eller ex-managere, som har som jobb å komme med sin uavhengige vurdering av dommerprestasjonene.

DOMMERFEIL: Manchester United mot Sheffield United ble sterkt preget av dommerfeilene, mener Ole Gunnar Solskjær.

Andy Mitten spurte deretter Solskjær om hvor viktig den psykologiske og mentale delen av fotballen er.

– Det mentale er viktig i fotballen, det er helt avgjørende. Fornøyde spillere med selvtillit spiller bedre, selvsagt gjør de det. Livet og verden er som det, og vi vet at vi er privilegerte som kan komme hit for å se hverandre hver dag på trening, og vi spiller kamper, så vi er slik sett heldige. Humøret i gruppa er godt, de har fått et veldig godt bånd, og de er en sammensveiset gjeng. Vi har 22-23 spillere som roterer, og alle vil selvsagt spille, men jo mer vi vinner og spiller godt, jo flere vil være fornøyde, selvsagt.

– Sola kommer til å komme frem i Manchester også en dag, det er jeg sikker på.

Ble spurt om Diallo

Det siste spørsmålet på pressekonferansen handlet om Amad Diallo etter hans imponerende U23-debut, og om hvor langt han er unna en seniordebut.

Ole Gunnar Solskjær sa at Diallo skal få tid til å tilpasse seg, før han (slik han også gjorde før Arsenal-kampen) trakk frem firemålsscoreren fra samme U23-kamp.

– Hvis vi går ut fra den kampen, så ville jeg valgt Joe Hugill – han scoret fire mål, og skulle tatt straffesparket og fått fem, i stedet for å gi det til Amad slik at han fikk to!

– Men Amad har gjort det godt på trening. Han har veldig god nærteknikk, og kommer til å åpne opp forsvar. Jeg tror ikke det kommer til å bli altfor lenge til han er involvert i kamptroppen.

SPENNENDE SPILLER: Amad Diallo.
Powered by Labrador CMS