– Kanskje vi burde klaget mer til dommerne…

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær snakket blant annet om at rapporten til dommerdelegaten viste at United ble snytt mot Sheffield United, i den åpne delen av mandagens pressekonferanse før tirsdagens kamp mot Southampton.

Han bekreftet også at United ikke kom til å handle på deadline-dag, noe som også viste seg å stemme.

I den sperrede delen av pressekonferansen handlet det mer om avgjørelsene som gikk imot.

For snille?

– Jeg har ikke noe problemer med å akseptere menneskelige feil, men kanskje vi burde gjort mer ut av det. Vi er en gjeng med snille gutter. Kanskje vi burde kastet oss over (dommerne) for å få dem til å se på det før kampen ble startet igjen?

– Vi må lære fra det, og vi må bruke det som motivasjon. Vi kan ikke forvente å få noe gratis.

– Så vil jeg ikke at spillerne skal legge urettferdig og unødvendig press på dommerne, det blir alltid også en diskusjon om det var en klar og tydelig feil eller ikke. Den første de hadde var kanskje diskuterbar, ikke klar og tydelig feil, men jeg mener målet vi scoret var en klar og tydelige feil.

– Det har også vært et narrativ om at dommerne har vært på lag med oss, men denne sesongen har det vært mange eksempler på det motsatte, helt fra første kamp, da Victor fikk en straffe mot seg som det nå ikke blir dømt for.

SNAKKESALIG: Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse er for tiden på rundt 20 minutter totalt.

Diallo-avgjørelse torsdag

Solskjær fikk også spørsmål om «hva nå» med Amad Diallo, og torsdag vil det tas en avgjørelse på om han skal gjennom en ny U23-kamp fredag, eller om fokuset blir førstelagstroppen.

United-manageren kalte det også «hjerteskjærende» det Phil Jones nå opplever, altså et realt skademareritt.

Solskjær sa seg også uenig med Samuel Luckhurst i Manchester Evening News som lurte på hvorfor United nå slet sånn med å banke lag ordentlig, med store sifre, siden det var noe gamle United klarte ofte da Solskjær selv var spiller.

– Det jeg husker er at vi vant mange tette kamper, noe dette laget vi har nå også har vært gode til. I en sesong som denne tar man kanskje også ut spillere når man har sikret seieren, energinivået vil falle, men nei, vi var ikke SÅ gode da jeg spilte (som du vil ha det til).

Ville ikke snakke om tittelkamp

Flere av journalistene forsøkte igjen å få ham til å snakke om tittelracet – der United nå er litt på etterskudd mot Manchester City.

Solskjær nektet imidlertid å bli med ordentlig på den praten.

– Vi kan ikke kontrollere noe av det de andre gjør. Vi kan kun kontrollere det vi driver med. Det er også fokuset vårt. Vi må utvikle oss videre. Det er kun ett lag som har scoret flere mål enn oss så langt, og vi ønsker å slippe inn færre mål. Det handler om å ta en og en kamp, og ikke bekymre oss for andre.

– Ja, det er kjedelig, men det må bli sånn.  Det laget som nå restituerer seg best, de som takler situasjonen best, det er det som vil vinne til slutt. Vi tapte mot Sheffield United, det første tapet siden 1. november i ligaen, og vi må tilbake på det nivået vi har hatt underveis i den perioden.

– Av og til trenger man litt flaks, men i lengden er prestasjon viktigst. Det er det som gir resultater.

– Kan det være en fordel å spille Europa League i stedet for Champions League?

– Vel, først må vi komme oss forbi Real Sociedad, en kamp som føles som en Champions League-kamp, med kvaliteten de har. Så blir det kamper torsdag og søndag, noe som betyr mindre restitusjon før ligakampene. Det er enda en utfordring, en utfordring vi må takle, sa Solskjær.

Powered by Labrador CMS