– Ikke noe grunn til å skifte for mye på laget

Samtidig avslører Ole Gunnar Solskjær at spillerne hele veien har hatt tro på prosjektet som nå er under arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har i de siste fire Premier League-kampene stilt med samme lag. Ole Gunnar Solskjær forteller på lørdagens pressekonferanse at det mest sannsynlig ikke kommer så mange endringer på laget til kampen mot Southampton på mandag:

– Det er så mange ting du må tenke over når du er manager. Vi han andre spillere som vil spille, men spillerne gjør det lettere for deg når de presterer sånn som de gjør nå.

– Hvis ikke vi får flere skader er det ikke noe grunn til å skifte for mye på laget når de gjør det så bra.

– Handler om å gjøre de riktige tingene

På spørsmål om planer og situasjoner vil bli endret om det ikke blir Champions League-fotball neste sesong er nordmannen litt kryptisk.

– Jeg tror ikke det vil komme noen dramatiske endringer. Jeg tror ikke klubben vil få panikk eller endre på planer som vi har planlagt fremover i tid, men selvfølgelig vil noen situasjoner bli enklere hvis man er i Champions League.

– Det handler om å fortsette å utvikle kulturen og gjør de rette tingene. Ta en kamp om gangen, og en dag av gangen.

Southampton har i likhet med United sett veldig bra ut etter oppstarten. Laget fra sørkysten har blant annet slått Manchester City. Solskjær tar ikke lett på mandagens motstander.

– Southampton er en veldig fin fotballklubb. Jeg har fulgt med på Ralph Hussenhüttl under tiden hans der, og jeg har stor respekt for hvordan de har snudd ting. De spiller en slags «maskinfotball». De har høy energi og er direkte, så de er vanskelige å spille mot. Jeg liker å se dem spille.

FÅR RESPEKT: Ole Gunnar Solskjær beundrer Southampton-manager, Ralph Hassenhüttl.

I fotball er det aller viktigste å vinne kamper, men nordmannen sier at de også vil underholde supporterne.

– For Manchester United handler alt om å vinne. Det handler også om supporterne og hvordan vi spiller. Det at du spiller med fart, kraft, ingen frykt, tar sjanser og at du har spillere med kvalitet. Det er klubbens DNA.

– Selvfølgelig er jeg glad når vi scorer mål og ikke slipper inn, men alt er bygget på en sterk grunnmur.

Tror på hverandre

Etter en knallstart mot Chelsea i serieåpningen ble høsten relativt tung for Uniteds del. United-manageren sier at spillerne og de andre i støtteapparatet hele veien har hatt tro på prosjektet som nå er i gang på Old Trafford.

– Vi har hatt en sesong som har vært opp og ned. Vi startet fantastisk mot Chelsea og spilte fantastisk fotball. Etter det gikk det dårligere, men spillerne har vært disiplinerte og de har trodd på det samme som vi trenere tror på om hvordan vi vil spille.

– Nå kommer resultatene og forventingene. Så det handler om å holde beina plantet på jorda, og fortsette å jobbe og gjøre de riktige tingene. Spillerne må ikke bli for opphisset av all skryt de før nå, det er ikke jobben deres. Jobben deres er å fortsette å jobbe hardt. Det er det samme hvis vi får kritikk, de må ikke høre på det.

OPP OG NED: Men nå peker piler bare oppover.

 

Powered by Labrador CMS