Solskjær om spørsmålet han «alltid» får: – Hater å snakke om det

På lørdag er det to år siden Ole Gunnar Solskjær ble manager for Manchester United. Selv ser nordmannen i motsatt retning.

Publisert Sist oppdatert

19. desember 2018 var dagen da Solskjær ble presentert som klubbens managervikar etter at José Mourinho hadde fått sparken etter et 1-3-tap på Anfield. I slutten av mars ble vikariatet gjort permanent, og på lørdag har nordmannen toårsjubileum.

Det blir neppe markert med champagne.

– Jeg hater å snakke om hva jeg har gjort og hvor vi står, svarte Solskjær da han på pressekonferansen før søndagens kamp mot Leeds ble spurt om status på United-prosjektet.

– Jeg ser alltid framover. Jeg vet at vi har en jobb å gjøre for å holde det nivået jeg ønsker. Det er det vi jobber mot hver eneste dag. Jeg har hatt to flotte år, selv om kamper som den mot Sheffield United gir meg noen grå hår.

TITTELUTFORDRER? Nemanja Matic (t.v.) og Ole Gunnar Solskjær er enige om at Manchester United er i god posisjon før hjemmekampen mot Leeds etter 3-2-seieren mot Sheffield United.

Gleder seg til Leeds-derby

Alt ligger til rette for en ny tur i den emosjonelle berg-og-dalbanen når Marcelo Bielsa kommer til Old Trafford med sitt Leeds-sirkus.

Argentinerens nyopprykkede lag har scoret 22 mål og sluppet inn 24. Det betyr at det i snitt har blitt scoret 3,5 mål i hver av de 13 kampene de har spilt. Onsdag knuste de Newcastle 5-2.

– Jeg gleder meg! sier Solskjær om rivalen som sist var i Premier League i 2003/04-sesongen.

– Det er for lenge siden vi har hatt denne kampen selvfølgelig. Jeg vet hvor mye det betyr for fansen og for klubben. Vi møter et annerledes Leeds-lag med en trener som har gjort en fantastisk jobb med dem. De kommer til å gi oss en skikkelig test.

4-3: Ole Gunnar Solskjær scoret to av målene da United slo Leeds 4-3 i 2002.

Som United-spiller spilte Solskjær ti ligakamper mot Leeds. I 2002 scoret han to av målene i 4-3-seier på Elland Road.

– Jeg kom inn som innbytter og fikk en retur på et skudd fra «Giggsy». Det var to gode klubber på den tiden, og jeg likte alltid oppbygningen til kampene.

– Det var noen oppgjør med høy temperatur, og vi hadde våre «fighter». Elland Road var ikke blant de roligste stedene da vi gikk av bussen og inn på stadion for å si det sånn.

RIVALER: Rio Ferdinand i munnhuggeri med Ian Harte på Elland Road.

– Fordel for dem som har fans

Dessverre får ikke United-fansen oppleve lokaloppgjøret på Old Trafford. Tidligere i vinter var det et håp om at kampen mot Leeds kunne bli åpnet for 2000 tilskuere, men i stedet strammet britiske myndigheter skruen ytterligere denne uken.

Nå er det bare Liverpool, Everton, Brighton og Southampton som får slippe inn tilskuere i Premier League.

På pressekonferansen ble Solskjær spurt om han synes det er urettferdig at enkelte klubber kan dra fordel av fansens støtte på hjemmebane.

– Det er et vanskelig spørsmål å svare på, for jeg vil ikke si at fans ikke skal få slippe inn på stadion når det er en mulighet for det.

– Jeg tror ikke det ville vært noe problem for oss å ta imot 2000 eller 4000 tilskuere. Vi gleder oss veldig til å få fansen tilbake.

– Jeg vil ikke si at det er urettferdig, men det er ingen tvil om at det er en fordel for dem. Alle elsker støtten de får fra sine egne. Vi må bare vente og håpe at vi kan åpne opp neste gang.

FORDEL? Everton slo Chelsea 1-0 i sin første hjemmekamp med fans på tribunen.

Svak hjemmeform

Det er i alle fall ingen tvil om at Solskjærs mannskap kunne trengt støtten fra United-fansen.

Bare West Bromwich har blitt slått på Old Trafford. Kun Burnley, Brighton og Sheffield United har tatt færre poeng på eget gress. Sist ble det 0-0 mot Manchester City.

– Jeg tror ikke det er et mentalt problem. Det kan det ikke være, siden det ikke er fans på bortebane heller.

– Noen ganger handler det om marginer. Det kan handle om hvem som får det første målet, eller hvordan motstanderen er satt opp. Mot Sheffield United var det to lag som ønsket å angripe og presse, noe som skapte rom for både oss og dem.

– På søndag møter vi også et lag som vil gjøre det vanskelig for oss, og kanskje også det blir en åpen kamp. Det jeg har sett av Leeds har vært veldig underholdende.

Powered by Labrador CMS