Manchester United Training and Press Conference

Solskjær om presset: – Det har vært spekulasjoner her siden jeg kom for tre år siden

Ole Gunnar Solskjær ser fram til å vise Old Trafford at laget har lært av feilene de gjorde mot Liverpool.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for en god uke med sterke resultater på bortebane mot Tottenham og Atalanta, fikk den norske United-manageren nok en gang flere spørsmål om katastrofekampen mot Liverpool og presset han har opplevd de siste ukene.

Selv virket Solskjær rolig og ubekymret på fredagens pressekonferanse.

– Det har vært spekulasjoner helt siden jeg kom inn dørene her i desember 2018 for tre år siden. Så det er ikke noe problem, sa Solskjær.

– Det skal ikke være enkelt å være United-manager. Det er bare sånn det er.

Etter 0-5-tapet for Liverpool slo Manchester United tilbake med en 3-0-seier på Tottenham Hotspur Stadium som førte til at Nuno Espirito Santo ble erstattet med Antonio Conte.

På tirsdag slo laget tilbake to ganger mot Atalanta, og berget 2-2 og ett poeng på overtid.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
STØTTE: United-fansen viste at de står bak Ole Gunnar Solskjær i London.

Lørdag formiddag returnerer Solskjær og mannskapet til Old Trafford for første gang siden nederlaget mot Liverpool.

– Vi har gått videre, selv om den for alltid vil være der i historiebøkene selvfølgelig. Stemningen er god etter noen gode resultater, og vi vet naturligvis hva som står på spill i et derby, sa Solskjær.

Før helgen dukket det opp bilder av at hele laget har vært ute og spist middag sammen.

– Det er en gruppe som er tett knyttet sammen, sa Solskjær.

Ingen managere med mer enn fem kamper mot Guardiola har bedre statistikk mot spanjolen enn Solskjær.

Nordmannen har vunnet halvparten av oppgjørene mot Manchester City som United-manager. Det gjør ham til Guardiolas tøffeste motstander foran Jürgen Klopp og Marcelo Bielsa.

– Det er ikke så viktig for meg å snakke om det jeg har gjort. Jeg har stor respekt for Pep og det han har oppnådd. Men vi har hatt noen gode kamper mot dem, og vi trenger en lignende forestilling igjen. Vi må bare stole på oss selv på hjemmebane, sa Solskjær.

Manchester United v Manchester City - Premier League
MØTES IGJEN: Ole Gunnar Solskjær har god statistikk mot Pep Guardiola.

Det forrige Manchester-derbyet i mars endte med 2-0-seier til United etter scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw på Etihad. Ingen av de to siste oppgjørene på Old Trafford har imidlertid gitt seier (0-2 i ligacupen og 0-0 i Premier League).

Dette blir det første Manchester-derbyet på Old Trafford for United-fansen siden Anthony Martial og Scott McTominay fikset 2-0-seier i mars 2020.

– Da var stemningen elektrisk. De fleste husker nok den kampen bedre enn de dårlige opplevelsene. Vi må være klare fra start, for mye avhenger av hvem som kommer best i gang.

Manchester City gikk på et overraskende 0-2-tap hjemme for Crystal Palace forrige helg, men løftet seg med 4-1-seier hjemme mot Club Brügge i Champions League på onsdag.

Powered by Labrador CMS