– Nødt til å være mentalt sterk som manager

Ole Gunnar Solskjær fikk blant annet spørsmål om formasjonsbyttene på onsdagens pressekonferanse.

Publisert Sist oppdatert

Dean Henderson var lånt ut til Sheffield United i to sesonger. Ole Gunnar Solskjær sier på onsdagens pressekonferanse at det låneoppholdet var godt både for United og Henderson selv.

– Han viser hvor nyttig låneopphold kan være. De to årene i Sheffield United har gjort ham mer voksen, og han har blitt en kvalitetskeeper. Han har fått erfaring der og fikk med seg et opprykk.

– Året hans i Premier League forrige sesong var veldig nyttig for ham og oss. Spillestilen vår er litt annerledes, men han lærer mer og mer om den. Vi er takknemlige for at Sheffield United ga han sjansen til å utvikle seg.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Dean Henderson.

– Må være mentalt sterk

Tidligere onsdag kom beskjeden om at Slaven Bilic har fått sparken som West Bromwich-manager. Solskjær forteller at det er en posisjon han har vært i selv:

– Det er ikke en bra posisjon å være i som en manager. Jeg har vært der selv med Cardiff. For meg var det en ny og nyttig erfaring, men jeg likte ikke at vi tapte kamper og rykket ned.

– Du er en av veldig få hvis du ikke føler presset som manager på et tidspunkt. Man er nødt til å være mentalt sterk.

RYKKET NED MED CARDIFF: Ole Gunnar Solskjær.

Savner supporterne

Solskjær tror at mangelen på supportere kan være noe av grunnen til Uniteds dårlige hjemmeform:

– Det viser hvor viktig supporterne er. Det er ikke en klisjé at det heter den 12. mann. Våre supportere er så viktig for oss og jeg kan ikke vente med å få dem tilbake.

– Jeg kunne like gjerne ringt Chris Wilder og invitert til en treningskamp på Carrington. Det er slik det føles uten supportere.

SAVN: Ole Gunnar Solskjær savner United-supporterne.

Det er foreløpig veldig tett i toppen av Premier League denne sesongen. Solskjær mener at de mindre lagene har kvalitet i laget, og at det er mye av grunnen. Utover i sesongen tror han at det vil være en fordel å ikke spille kamper i midtuken.

– Jeg tror det er et tegn på kvaliteten på de mindre lagene i Premier League. Det er ingen enkle kamper i denne ligaen. Med et tett kampprogram og alt som skjer i verden, tror jeg vi får se det resten av sesongen (at topplag taper poeng). Lagene som ikke spiller i midtuken kan få en fordel.

Formasjonsendringene

United spilte i sin vanlige formasjon mot Manchester City, men med Paul Pogba ute til venstre. Det er en rolle Solskjær mener passer franskmannen.

– Hvilken endring i formasjonen var det? Det var en 4-2-3-1-formasjon, og Paul spilte muligens i sin favorittposisjon. Paul gjorde det veldig bra, og lagets formasjon så ut som det pleier å gjøre.

FÅR SKRYT AV SJEFEN: Paul Pogba.

I fire av 22 kamper har United spilt i en annerledes formasjon enn den vanlige. Nordmannen mener at et så lite antall ikke gjør noe med lagets stabilitet.

– To ganger har vi spilt med tre bak. Den ene gangen slo vi PSG borte, mens vi dessverre tapte mot RB Leipzig. Vi har spilt en hel kamp med diamant og to halve kamper med diamant.

– Fire av 22 kamper er ikke dårlig for lagets stabilitet.

PS: Del 2 av pressekonferansen vises på MUTV klokken 23.30. 

Powered by Labrador CMS