scott233224

Solskjær ønsker «komplette midtbanespillere» – nå får han snart McTominay tilbake

Ole Gunnar Solskjær vil ikke gå i detalj på hvordan han vil at sine midtbanespillere skal spille, foruten at han ønsker spillere som er gode både offensivt og defensivt. Nå kan det se ut til at en av hans beste toveisspillere nærmer seg friskmelding.

Publisert Sist oppdatert

Det har blitt stilt flere spørsmål rundt midtbanen i Ole Gunnar Solskjærs United-lag i innledningen av sesongen.

Mens klubben har forsterket på spissplass, ute på kanten og sentralt i forsvaret, er gruppen av sentrale midtbanespillere fortsatt den samme som ble kritisert gjennom deler av foregående sesong.

På sin pressekonferanse før søndagens ligamøte med West Ham, får Solskjær spørsmål om hvilke instruksjoner han gir spillerne som får tillit på midtbanen i hans 4-2-3-1-formasjon.

– Da gir jeg David (Moyes) alle planene mine, gjør jeg ikke det? smiler Solskjær.

– Jeg kommer ikke til å forklare enhver liten detalj rundt hvordan jeg vil at laget mitt skal spille.

Nordmannen mener at man for tiden har for mye fokus på hvilken rolle forskjellige spillere har eller bør spille på midtbanen.

– I dagens fotball handler visst alt om at «en er en sekser, mens en annen er en åtter og en tredje er en tier». I gamle dager hadde du skikkelige midtbanespillere – Roy Keane, Paul Scholes, Bryan Robson – spillere som både kunne forsvare og angripe, sier Solskjær.

– Vi ser selvfølgelig etter komplette midtbanespillere. Det prøver vi også å utvikle her. Det er en balanse mellom hvor mange du sender fremover og hvordan du forsvarer deg, fordi hvis du gjør en liten feil, får du kontring imot.

donnysolskjae
HEMMELIGSFULL: Ole Gunnar Solskjær ønsker å avsløre hvilke instruksjoner han gir Donny van de Beek og resten av Uniteds midtbanespillere.

Én av dem som har styrker både offensivt og defensivt er skotske Scott McTominay. Den ruvende midtbanekrigeren hadde bare fire lagkamerater foran seg på toppscorerlisten forrige sesong, og er også blant dem som snitter på de beste defensive statistikkene.

Denne sesongen begynte han med en bunnsolid prestasjon i 5-1-seieren over Leeds, før skader ødela resten av innledningen.

Torsdag avslører Solskjær at McTominay, sammen med back Alex Telles, er tilbake i «full trening». Den norske treneren forteller at duoen «ser bra ut», men at det er for tidlig å si når de to gjør comeback etter sine skader.

– Vi må selvfølgelig få dem til å gjennomgå noen få økter før vi kan vurdere når de er tilgjengelige igjen, sier Solskjær til klubbens mediekanaler.

The Times’ Henry Winter melder for øvrig at Marcus Rashford ligger foran skjema i rekonvalesensen etter sin skulderoperasjon. Angriperen skal være så ivrig etter å returnere at han legger inn tre treningsøkter om dagen.

Powered by Labrador CMS