– Vi må gjøre veldig mye riktig igjen

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld spiller Manchester United den avgjørende kampen mot RB Leipzig i Champions League-gruppespillet, hvor United må unngå tap for å sikre avansement til åttendedelsfinalen.

Mandag ettermiddag holdt Ole Gunnar Solskjær sin pressekonferanse i forkant av oppgjøret. 

LES OGSÅ: Dette sa han om skadesituasjonen

I store kamper må ofte viktige spillere stå frem, og Solskjær ble spurt om akkurat dette.

– De er Manchester United-spillere fordi de har kvaliteter vi har sett etter, og jeg er sikker på at de i morgen vil vise grunnene til at de er her.

– Jeg synes at spillergruppas karakterstyrke blir bedre og bedre, og vi ser frem til kampen. Vi ønsker kamper som dette, sa Solskjær. 

Aller helst skulle han nok sett at kampen var gjort uviktig av andre resultater tidligere i gruppespillet, men Solskjær valgte å se lyst på det.

– Det er en tradisjon for United, vi gjør det aldri enkelt for oss selv! Vi ser selvsagt på bortekampen mot Istanbul [Basaksehir] som en kamp hvor vi kunne tatt tre poeng, men det er bare slik vi gjør ting. Det har vært slik siden jeg spilte, og det er lenge, lenge siden.

VIKTIG: Bruno Fernandes kan bli en viktig mann for Ole Gunnar Solskjær i midtukekampen mot Leipzig.

Kan ikke ignorere 5-0-seieren

En av journalistene lurte på om 5-0-seieren på Old Trafford vil være i Uniteds tanker i forkant av tirsdagens kamp, eller om den vil bli ignorert.

– Vi kan ikke ignorere den, det er en kamp vi husker med glede, for vi gjorde mye riktig, og vi må gjøre veldig mye riktig igjen – men vi må også korrigere de få problemene vi hadde. Vi kjenner Leipzig godt nok til å vite at de er uforutsigbare når det gjelder struktur og spillesystem, men vi kjenner spillerne og stilen. Vi vet at det blir en tøff kamp hvor vi må spille opp mot vårt beste for å få et godt resultat.

MARCUS’ BALL: Solskjærs United, ledet an av innbytter Marcus Rashford, smadret RB Leipzig på Old Trafford.

Rob Dawson fra ESPN påpekte at United i 1998/99 gikk videre fra en tøff gruppe i gruppespillet (Bayern München, Barcelona, Brøndby), og lurte på om det kan være en positiv ting at gruppa har vært tøff om en går videre.

– Jo flere gode motstandere en spiller mot, jo bedre vant blir en til å spille mot gode lag. Når en kommer seg gjennom de kampene, så gir det selvtillit, og gir oss den tilliten og troen at vi har gjort noe riktig på veien. Vi må bare gjøre jobben i morgen først, og så får vi se etter det.

Senere var Solskjær innom litt av den samme tematikken på et spørsmål om forskjellene mellom å spille i Champions League og Europa League.

– En ønsker å spille mot de beste, og en trenger å spille mot de beste for å bli stadig bedre. For meg som manager kunne vi [i fjor] bruke Europa League til å rotere mer, og gi spilletid til de som spilte mindre. Det er en annen utfordring nå, de får ikke like mye hvile, får ikke friukene mellom to lørdager. Men det er slik det er å være en Manchester United-spiller, og det var det disse spillerne trengte nå.

– Så langt blir vi bedre og bedre gjennom det, på grunn av alle de gode motstanderne. Forberedelsene og fokuset er bedre, en kan se at alle er enda mer på. Det er bare plusser med å være i denne turneringen.

BLIR BEDRE: United blir bedre av god motstand, mener Solskjær. Her Axel Tuanzebe i duell med Kylian Mbappé.

Ikke i Uniteds gener å forsvare seg til 0-0

United trenger bare uavgjort, noe som kan gjøre noe med tankesettet underveis.

– Jeg tror vi må tilnærme oss kampen som at det er en fotballkamp på 90 minutter hvor alt mulig kan skje på et lite øyeblikk, så en kan ikke ligge i forsvar og håpe på 0-0, fastslo Solskjær, som fortsatte:

– Det er ikke i våre gener, det er ikke i spillernes gener, det er ikke i klubbens gener. Vi ønsker å gå ut der for å vinne fotballkampen. Jeg mener vi viste det mot PSG at vi ønsket å gå ut der og skape sjanser, og en må jo skape sjanser for å score mål, og vi kommer til å gjøre det igjen.

En ting som er i Uniteds gener, er å komme tilbake etter å ha havnet under, og Neil Custis fra The Sun lurte på om dette trekket fra Uniteds under Solskjærs spillerkarriere nå er noe han ser i dagens spillergruppe.

– Jeg kan definitivt se de trekkene komme tilbake, og at den troen kommer tilbake. Det har også med troen å gjøre. Jeg vet ikke hvor mange ganger sånn i farten hvor mange ganger vi har kommet tilbake, og hvor mange mål vi har scoret de siste 10-15 minuttene, men det er mange, og det er en stor forskjell fra forrige sesong. Vi snakket om det ved starten av denne sesongen, at vi trenger å få de ekstra poengene det kan gi oss, og denne sesongen har det vist seg å være veldig viktig hittil.

Han avviste ikke muligheten for at det kan være noe som kan sette seg i hodene hos motstanderne også.

COMEBACK-KONGENE: United har i samtlige fem ligakamper på bortebane denne sesongen havnet under, og så vunnet likevel.
Powered by Labrador CMS