Ole Gunnar Solskjær leder søndag Manchester United mot Leeds United, i en kamp som betyr mer for supporterne enn de fleste andre kamper.

United har ikke møtt rivalen i ligaen siden Solskjærs tid som spiller i klubben, og nordmannen har gjort det godt mot Leeds tidligere – nå må vi bare håpe på at han kan gjøre det som manager også.

Her skriver vi om de gangene Solskjær har ødelagt for Leeds tidligere, før vi nå håper at det skjer igjen.

29. nov. 1998: Manchester United 3-2 Leeds

Jimmy Floyd Hasselbaink sendte Leeds i ledelsen helt mot spillets gang med en flott avslutning, og så ut til å gå til pause med en ledelse, og forhåpninger om å vinne en Premier League-kamp på Old Trafford for første gang. Ole Gunnar Solskjær ville det annerledes, og utlignet like før pause.

Han fikk ballen fra Dwight Yorke, og la den til rette for seg selv, og plasserte ballen i det lengste hjørnet med feil fot, den venstre, og det stod 1-1 til pause.

Kanskje rystet dette Leeds så mye at de fortsatt var ute av stand til å ha hodet på plass da andreomgangen startet, men etter bare noen sekunder av andre omgang gikk United opp i ledelsen da Roy Keane fikk stå helt alene i Leeds-feltet, og satte inn sitt første ligamål på 14 måneder.

Nå utlignet etter hvert Leeds igjen ved Harry Kewell etter en tabbe fra en ung Wes Brown, men Nicky Butt avgjorde kampen til hjemmelagets fordel med litt over ti minutter igjen av ordinær tid.

Her er alle Premier League-målene United har scoret mot Leeds:

27. oktober 2001: Manchester United 1-1 Leeds

Leeds toppet tabellen etter ni kamper av Premier League-sesongen, mens Manchester United lå nede på en fjerdeplass.

Det var altså tøff motstand som kom på besøk til Old Trafford.

I det 77. minutt sendte Mark Viduka Leeds i ledelsen på Old Trafford, og da var fort gjort å tro at Fergusons lag gikk mot et fælt hjemmetap mot rivalen, men Solskjær ville det annerledes.

Nordmannen kom inn like før Vidukas mål, og som kjent var han en livsfarlig innbytter. I det 89. minutt headet han på strålende vis inn utligningen etter et innlegg fra Ryan Giggs, og dermed ble det nok en hjemmekamp mot Leeds uten tap.

UTLIGNET: Ole Gunnar Solskjær.

30. mars 2002: Leeds 3-4 Manchester United

Ole Gunnar Solskjærs største Elland Road-øyeblikk kom definitivt i mars 2002, da det ble en målfest mellom rivalene hvor Manchester United til slutt endte opp med å få med seg alle de tre poengene hjem.

Paul Scholes ga United ledelsen i fiendens hule, men Mark Viduka scoret i sin tredje kamp på rad mot United, og utlignet med det til 1-1. Så scoret Ole Gunnar Solskjær to mål på bare noen få minutter, i det 37. og det 39. spilleminutt, og plutselig stod det 3-1 til United. I andreomgangen økte Ryan Giggs til 4-1 for bortelaget, før Leeds skapte spenning med to reduseringer (Ian Harte og Lee Bowyer), men United klarte å holde unna.

Det første Solskjær-målet kom på en retur fra et Scholes-skudd, den andre på en instinktiv avslutning etter at et Ryan Giggs-skudd ble blokkert av en Leeds-forsvarsspiller.

– Det var en god kamp for meg. Jeg husker de to målene med glede, sa Ole Gunnar Solskjær nå i forkant av søndagens kamp mot Leeds.

SOLSKJÆR-DOBBEL: Ole Gunnar Solskjær scoret to av målene mot Leeds i mars 2002.

I tillegg:

• I sin første kamp mot Leeds, på Elland Road høsten 1996, så fikk Solskjær bare noen minutter på banen, men rakk å gjøre seg bemerket likevel. United ledet 3-0, og det eneste Leeds-fansen hadde hatt å glede seg over var en sjelden straffebom fra Eric Cantona, som trillet ballen utenfor fra ellevemeteren. På overtid fikk franskmannen scoringen sin, og det kom etter et innlegg fra den nåværende United-manageren. Cantona feiret målet fremfor frustrerte Leeds-fans.
  • Solskjær slo det perfekte innlegget som Dwight Yorke headet i mål i 3-0-seieren på Old Trafford i 2000/01-sesongen. Det var 1-0-målet. Senere kjempet han inn 3-0-scoringen, men ballen var sist i Matt Jones, som ble kreditert med et selvmål. Dette var Solskjærs første kamp mot Leeds siden målet han scoret i november 1998.
  • Senere samme sesong kom Luke Chadwicks mål i 1-1-kampen mot Leeds etter at keeper måtte gi retur på Solskjærs harde skudd. Ballen trillet ut til Chadwick, som bare kunne sette ballen i det nesten tomme målet.
  • Solskjær har også møtt Leeds som Manchester United-manager, under sommerturnéen i 2019, og da vant United 4-0 etter scoringer av Mason Greenwood, Marcus Rashford, Phil Jones og Anthony Martial (straffespark).