Tror United er på vei tilbake under Solskjær

Mannen som sørget for å beholde Ferguson i United, mener at laget er på vei tilbake til toppen under den nåværende manageren.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere United-direktør Peter Kenyon snakker om United-kulturen og Ronaldinho-signeringen som ikke ble noe av i et intervju med the Telegraph.

– Hentet spillere som ville være i United

Kenyon var mannen som overbeviste sir Alex Ferguson om å fortsette, da skotten egentlig ville gi seg i 2002. Dermed varte Fergie-eventyret i elleve år til for United, men da tok også suksessperioden ettertrykkelig slutt.

66-årige Kenyon sier at det var en stor feil å la både Ferguson og daværende direktør David Gill gå samtidig.

– Det kom alltid til å bli vanskelig, og å miste begge på samme tid var et feilsteg. David og Alex var veldig nære, som de burde være. Det kom aldri til å bli lett, og det visste de. Det handler ikke om dem som kom inn. 

VIKTIG DUO: David Gill og sir Alex Ferguson var viktige menn mot slutten av Ferguson-æraen.

Engelskmannen mener at man manglet forståelse for hva det var som var suksessformelen i klubben.

– United er en kjempestor klubb, og bare fordi du er en verdensklassespiller, kan du ikke bare komme dit og oppnå suksess. United som klubb handler ikke bare om å betale de største overgangssummene. 

Den tidligere klubbdirektøren mener at motivasjonen til en spiller var vel så viktig som kvaliteten.

– Selv om vi alltid betalte gode lønninger, og konkurrerte på overgangsmarkedet – selv om sir Alex nok vil si at vi burde brukt mer – hentet vi spillere som ville være i United av de rette grunnene.

HAR TROEN PÅ OLE: Kenyon mener at Solskjær har skjønt hva United handler om.

Nå ser Kenyon lyst på fremtiden på vegne av United.

– Nå er de på vei til å få den kulturen tilbake, og derfor tror jeg at de vil komme tilbake til der de var. Ole er flott, fordi han forstår den delen av det. Det er veldig viktig.

– Prøvde veldig hardt på å signere Ronaldinho

Som klubbdirektør i Uniteds storhetstid, var Kenyon naturligvis involvert i noen store overganger.

I 66-åringens siste vindu som overhode i United-hierarkiet, sommeren 2003, ble David Beckham solgt til Real Madrid. Etterpå var de røde djevlene svært nære å signere Ronaldinho, i det som har blitt en av de mest kjente overgangene som aldri fant sted.

– Vi prøvde veldig hardt på å signere Ronaldinho, og til slutt tilbød vi det som var mye penger, til og med for vår standard.

ENDTE I BARCELONA: Ronaldinho var nær en United-overgang, men endte i Barcelona i stedet.

Til slutt ble overgangssummen så høy at det ikke passet Uniteds profil på overgangsmarkedet.

– Å kjøpe en spiller bare fordi overgangssummen er høy, passet ikke United. Vi avgjorde at hvis han er riktig mann og vi vil ha ham, ville vi betale. Når jeg ser tilbake på det, og dette handler ikke om hans evner på banen, viste det seg å være en god avgjørelse.

Og viste seg å stemme på flere måter. I stedet signerte nemlig de røde fra Manchester en viss Cristiano Ronaldo, som viste seg å bli en stor hit på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS