Scholes

– Bekymrer meg for om dette smerter dem nok

Paul Scholes, Rio Ferdinand og Owen Hargreaves er ikke nådige i sin dom over Uniteds finaletap. Nå mener de Ole Gunnar Solskjær trenger å få støtte på overgangsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld gikk Manchester United glipp av muligheten til å vinne sitt første trofé under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, da Villarreal gikk seirende ut av Europa League-finalen, etter en dramatisk straffesparkkonkurranse.

I studioet til engelske BT Sport satt et tidligere United-trekløver, med til sammen 18 ligagull og fire vinnermedaljer fra Champions League, bestående av Rio Ferdinand, Owen Hargreaves og Paul Scholes.

Sistnevnte lar seg ikke imponere av det Solskjærs menn leverte i Gdansk:

– Det er vanskelig å skulle gi dem ros etter å ha sett denne kampen. De var ikke veldig gode i kveld.

– Smerter dette dem nok?

Den tidligere midtbanespilleren setter spørsmålstegn ved United-spillernes vilje og driv til å vinne noe med klubben.

Det som bekymrer meg, er om det å tape smerter dem nok. Se på de siste kampene. Gjør det egentlig vondt for dem? sier Scholes og legger til:

– Det har nesten blitt akseptabelt for dem.

Etter at David de Gea hadde bommet på sitt avgjørende straffespark under straffesparkkonkurransen, viste TV-bildene en tydelig knust Bruno Fernandes på den polske gressmatten.

BF (4)
TÅREVÅTT: Det var en tydelig preget Bruno Fernandes som måtte innse nederlaget i Europa League-finalen.

Scholes mener at mannen som har har arvet hans draktnummer i United er blant de få som virker å ta tapet virkelig tungt.

Jeg tror det er en del spillere som ikke smertes nok av dette. Ser du på Bruno Fernandes og Edinson Cavani, er det de som så ut til å virkelig ha det vondt da de tapte. For de andre kan det tidvis se ut til at de aksepterer det.

Til og med trener Ole Gunnar Solskjær virker lite affektert, mener Scholes.

Det gjør til og med manageren i blant. United har nesten blitt en snill klubb som folk liker.

– Solskjær feilet

Tidligere midtstopper Rio Ferdinand påpeker at United i det store og det hele har hatt fremgang denne sesongen. «Pilen peker sakte, men sikkert riktig vei», som han sier det.

Samtidig mener han at United nå har skuslet bort en mulighet til å bygge en vinnerkultur i garderoben.

Det var syretesten i dag og Ole Gunnar Solskjær og hans lag feilet. Det er fakta, sier Ferdinand og fortsetter:

Når du kommer til en finale, er det for å vinne. For å være brutal – gjør du ikke det, da har du feilet.

Villarreal CF v Manchester United - UEFA Europa League Final
FEILET: Rio Ferdinand mener Ole Gunnar Solskjær strøk på sin eksamen.

Tapet betyr altså at at Ole Gunnar Solskjær, etter to og et halvt år som trener i United, fortsatt står uten et trofé å vise til, til tross for flerfoldige semifinaler og nå én finale.

Scholes etterlyser at det stilles krav til nordmannen.

Når det gjelder Ole – hvor er kravene som stilles til ham? Jeg tror ikke de (styret i klubben, journ. anm.) kommer til å si: «Du må vinne et trofé, hvis ikke er du ferdig.»

Engelskmannen erkjenner at de siste fire sesongene lagt til grunn, viser denne sesongen fremgang, samtidig som han påpeker at en andreplass i ligaen og finaletap i Europa League historisk sett ikke er godt nok for en klubb som United.

Nå tror Scholes at Solskjær snart må begynne å vinne ting med klubben.

Overlever han de neste årene, og det fortsatt ikke har kommet noe, tror jeg han har et problem. Men akkurat nå tror jeg ikke han har krav på seg til å vinne.

MR (1)
SÅ NÆRE: Men Marcus Rashford og lagkameratene måtte ta til takke med tapermedaljen i Gdansk.

Ferdinand roser Solskjærs involvering i å stabilisere klubben, etter en kaotisk periode under Moyes, Van Gaal og Mourinho. Den tidligere England-stopperen mener den norske United-treneren til nå har gjort nok til å beholde jobben.

Samtidig er han enig med Scholes i at trofeene bør komme snart.

Neste sesong må han ha krav på seg til å levere trofeer, fordi det er det denne klubben er bygget på.

Mener Solskjær trenger forsterkninger

Skal han lykkes med det, mener nordmannen selv at han trenger støtte på overgangsmarkedet. Det er Owen Hargreaves helt enig i.

Han påpeker at Solskjær mangler dybde i stallen sin og at han kunne hatt god nytte av en spiller som kunne ha kommet inn fra benken for å påvirke kampen, slik Solskjær selv ofte gjorde under sin tid som spiller.

Han spilte med sine beste spillere, det var derfor han ikke gjorde bytter på lang, lang tid. Det føltes som at de trengte noen til å komme fra benken for å redde dem, sier Hargreaves.

MANGLET SUPERINNBYTTER: Owen Hargreaves mener Ole Gunnar Solskjær manglet en matchvinner på benken, slik nordmannen selv var i Champions League-finalen i 1999.

Nå mener den kanadiskfødte engelskmannen at klubben må gi Solskjær det han trenger på overgangsmarkedet. Det er Ferdinand og Scholes helt enige i.

– Jeg mener United har 11-12 spillere som er i stand til å vinne ligaen. Men de trenger flere enn det, sier Scholes, før Ferdinand legger til:

Dette vinduet er massivt. De må rekruttere spillerne som passer til å ta laget fra å snuble på målstreken til å avslutte jobben.

Samtidig påpeker trioen at onsdagens finaletap ikke er utelukkende negativt. Hargreaves sier at en finaleseier kunne ha «dekket over sprekkene» til United, og dermed skjult behovet for forsterkninger.

Nå kan Ole si at vi trenger tre eller fire, sier Hargreaves og legger til:

Vi har snakket om dette i forbindelse med United i fem, seks eller syv år. Nå mener jeg faktisk at de bare er tre spillere unna. Alt de trenger er en midtstopper, en midtbanespiller og en høyreving.

Powered by Labrador CMS