sunnyoli

Wintons vinneroppskrift: Åtte ting Ole må gjøre

Publisert Sist oppdatert

Hva skjer videre?

Av: Oli Winton

Akkurat på denne tiden i fjor ble United smadret 1-6 på hjemmebane mot Spurs, og mange folk ønsket manageren ut. United så håpløse ut, og det var også før det pinlige tapet i Istanbul måneden etterpå.

Mange fans ropte om at Mauricio Pochettino – en manager som aldri har vunnet noe som helst, men som nådde en Champions League-finale hvor laget hans kapitulerte – burde ta over. Den samme Pochettino tok over all verdens rikdom i PSG, og klarte å tape ligatittelen til, eh, Lille.

Solskjær, til sammenligning, overgikk forventningene og endte på andreplassen i ligaen, i tillegg til en dårlig, men fortsatt jevn, forestilling i en europeisk finale.

POCHETTINO OG SOLSKJÆR: Lenge var det mye snakk om Pochettino som en mulig United-manager, men akkurat nå er det ingen åpenbare kandidater til å ta over, skriver Oli Winton.
POCHETTINO OG SOLSKJÆR: Lenge var det mye snakk om Pochettino som en mulig United-manager, men akkurat nå er det ingen åpenbare kandidater til å ta over, skriver Oli Winton.

Året etterpå kommer debatten igjen, men nå er det ingen Pochettino eller andre åpenbare kandidater som lurker i bakgrunnen. Men presset og forventningene til Ole er utvilsomt høyere enn noen gang, og han må levere.

De som sier at Ole aldri var den riktige manageren, og ikke kan gjøre det på toppnivå, ignorerer det han allerede har fått til, ignorerer at han havnet over Klopp, for eksempel, og ignorerer at han konstant utmanøvrerer managere som f.eks. Pep når vi møter City.

Men det betyr ikke at Ole kommer til å lykkes, at han nødvendigvis kommer til å bringe tittelen hjem, eller at han bør bli værende for alltid for å prøve å gjøre det.

De neste månedene føles viktige når det gjelder hvordan fansen og i siste rekke styret føler det.

SUKSESS SOM SPILLER: Men blir Ole Gunnar Solskjær en suksess som manager også?
SUKSESS SOM SPILLER: Men blir Ole Gunnar Solskjær en suksess som manager også?

Denne sesongen har hittil ikke vært god nok. Men om det «klikker på plass», og vi kommer i form mens vi er bare to poeng fra toppen, så ser ting bra ut. Men det er et betydelig «om».

Hva må Ole gjøre for å begynne å vinne [troféer]?

1. Få orden på midtbanen. Definer rollen til Donny.
2. Beskytte forsvaret under kontringer, stille spørsmål ved hvorfor midtbanen forsvinner.
3. Finne ut av hvordan angriperne kan komplementere hverandre, ikke gå i veien for hverandre.
4. Bruke innbyttere smartere, for eksempel skulle styrken på benken vår ha overmannet Everton.
5. Slutt med å bruke spillere som er skadet, som så blir kritiserte når fansen ikke vet hvorfor de ikke var i slag.
6. Løs Pogba-dilemmaet, hovedsaklig ved å akseptere at han ikke kommer til å signere en ny kontrakt, og å selge ham i januar.
7. Fortsette med å bygge opp rundt Bruno. Ikke Ronaldo eller noen andre.
8. Sikre et av våre topp tre overgangsmål nå i januar.

Det er en spesielt merkelig debatt som pågår innad i klubben om midtbanen med Fred og McTominay.

Styremedlemmer stiller spørsmål ved den midtbanekonstellasjonen, og nøkkelfigurer i fotballdelen av klubben sier at det ikke kommer til å fortsette med å være Uniteds midtbane, men selv når vi bytter dem ut så kommer ikke Donny innpå. Hvordan det dilemmaet løses vil i stor grad kunne avgjøre hvor dette laget ender opp.

Om det går nedover i oktober, så frykter jeg for Oles fremtid.

Narrativet er ikke ulikt fra da Lampard forlot Chelsea; takk så mye for arbeidet du har gjort, men noen andre trengs nå for å få skikkelig fart på oss. Chelsea vant Champions League på den måten.

LIKHETER: Klubblegender som har ordnet opp i mye rot i klubbene – men bør United gjøre som Chelsea? Tiden fremover vil gi oss en del av disse svarene.
LIKHETER: Klubblegender som har ordnet opp i mye rot i klubbene – men bør United gjøre som Chelsea? Tiden fremover vil gi oss en del av disse svarene.

Uansett hvordan dette går til slutt, og uansett hvor mye idioter på Twitter slakter Ole, så er det han har gjort for klubben bare som manager legendarisk. Det han arvet var en katastrofe. Det hans etterfølger ville arvet er en plattform som kunne vært grunnlaget for mange store troféer.

Jeg håper at han får muligheten til å gjøre det selv, men ting må endre seg, og det raskt.

Om Oli Winton

Oli Winton skriver innlegg for united.no. Han er komitémedlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent. Han har kjennskap til mye av det som foregår i United, og vil i denne spalten spesielt skrive om supporter-/klubb-relasjon og billettspørsmål, og da selvsagt sett fra engelsk side.

Her kan du lese flere saker fra Oli Winton på united.no.

Powered by Labrador CMS