– Sjokket kom først etterpå

– Det har vært en del tårer, også blant voksne.

Publisert Sist oppdatert

Det skulle være en fotballkamp, en liten fest, siste ligarunde, United mot Bournemouth, og det i sola. Folk gledet seg.

Så fikk halvparten av Old Trafford beskjed om å evakuere.

Vakter finkjemmet arenaen.

hund

Resten av arenaen ble evakuert.

Før en mistenkelig gjenstand ble kontrollert sprengt.

To av Supporterklubbens reiseledere, Cathrine Kvalheim og Stig Ersvær, opplevde alt på nært hold.

– Ingen tegn til panikk

Ersvær var blant de første som ble evakuert.

– Det kom en melding om at deler av stadion måtte evakueres, men de satte på full musikk rett etter meldingen så det var vanskelig for mange å skjønne hva som egentlig ble sagt. Det gikk vel 5-10 minutter før alle vi på North og West Stand skjønte hva som skjedde, sier Ersvær.

otfans

– Da vi kom ut ble vi bedt om å gå til parkeringsplassen. Vi stod for langt unna til å høre hva som skjedde videre, men de i front hørte nok så at kampen ble utsatt. Så kom vakter og politi og sørget for at alle forlot området videre, sier han.

– Det var litt ekkelt…

For Cathrine Kvalheim ble det imidlertid en helt annen opplevelse.

Supporterklubben har nærmere 500 sesongkort på Old Trafford, og de er spredt ut over hele arenaen. Kvalheim var dermed blant de som ble bedt om å bli værende inne på arenaen da Ersvær og mange andre norske fans ble evakuert fra de to andre tribunesidene.

– Det var litt ekkelt, sier hun.

– Vi så at resten av arenaen evakuerte. Vi så også at vaktene først finkjemmet arenaen alene. Så kom det hunder til for å være med på letingen. Men vi ble bedt om å bli værende.

– Hva tenke du da?

– Det eneste jeg tenkte var å ringe hjem, men det var ikke dekning eller nett så det gikk ikke. Det eneste som kom gjennom var en melding om at jeg hadde 20 ubesvarte anrop…

otfans2

– Da vi så ble evakuert møtte vi politi og vakter utenfor, og alle ba oss bare om å fortsette å gå. Gå, gå, gå, sa alle…..

– Da tenkte jeg imidlertid mest på alle som var med på turen sammen med oss, ikke noe annet sier hun.

– Har vært en del tårer

De reisende tok selve evakueringen bra, Kvalheim roser også United for gjennomføringen, men innrømmer at når folk kom seg vekk fra arenaen og fikk informasjon om hva som faktisk hadde skjedd og at bombepoliti hadde gjennomført en kontrollert sprengning, så ble det tøft for mange.

– Én ting er at det selvsagt var mange som var skuffet for at det ikke ble noen kamp, og at noen barn for eksempel gråt over det.

– United var imidlertid veldig profesjonelle. Det virket som om de hadde øvd på dette, sier Kvalheim.

Glad for at det tross alt ikke endte mer alvorlig enn det faktisk gjorde.

Var du på Old Trafford søndag? Fortell gjerne om din opplevelse i kommentarfeltet under eller send mail til [email protected].

Powered by Labrador CMS