– Neste steg: 88.000 sitteplasser

Blir i så fall tredje størst i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Old Trafford har tatt stegene til å bli en av verdens største klubbarenaer de siste 20 årene.

Nå kan den bli enda større, ifølge Mike Keegan i Daily Mail.

United har nemlig planer om å bygge ut slik at arenaen rommer 88.000 tilskuere.

Endring på Sir Bobby-stand

Utgangspunktet vil være en økning på 7.500 plasser på Sir Bobby Charlton-tribunen.

sir
BLIR STØRRE? Det er i alle fall planer om det.

Tidligere har jernbane-linjen like bak tribunen skapt trøbbel, det vil si at det ville vært en ekstremt dyr løsning å bygge ut Sir Bobby Charlton-tribunen. Ny teknologi har imidlertid sørget for at man nå kan tørre å tenke annerledes – og sikkert.

Samtidig vil United øke kapasiteten på de to hjørnene av Sir Bobby-tribunen, et arbeid som visstnok kan gjøres uten at kapasiteten reduseres mens man bygger.

Fra 9. til 3. plass

Ferdigbygd vil kapasiteten være 88.000 – kun slått av Barcelona som klubbarena i Europa.

Nå er Old Trafford den niende største arenaen i Europa, men med 88.0000 plasser vil Old Trafford rykke opp på 3. plass i Europa. Arenaen vil da romme flere tilskuere enn både Real Madrids Santiago Bernabeu og Borussia Dortmunds Signal Arena. Foruten Barcelonas Nou Camp vil det bare være Wembley, Englands landslagsarena, som er større i Europa.

Daily Mail påpeker at såkalt «Safe Standing» også er aktuelt, men dette krever også en politisk endring. Det avhenger altså ikke bare av hva United vil.

Tidsperspektivet i saken er ikke nevnt, noe som nok tyder på at dette fortsatt er et godt stykke unna å bli realisert. Daily Mail skriver likevel at det er «seriøse» planer fra Uniteds side om å få dette til.

sirbobby
BLIR NYBYGG? Tribunen nærmest på dette bildet er den som altså er tenkt påbygd.

Utviklingen

Old Trafford har nå en kapasitet på 75.643 tilskuere, og er med det den største klubbarenaen i Storbritannia. Tilskuer-rekorden er imidlertid på nesten 77.000, satt helt tilbake i 1939 i en FA-cupkamp mellom Wolverhampton og Grismby (!!).

På starten av 90-tallet var kapasiteten bare 44.000, men da fotball-EM i England ble gjennomført i 1996 var kapasiteten økt til 56.000 tilskuere. Like etter fotball-EM ble dette så utvidet til først 68.000 tilskuere og så 75.643 som kapasiteten nå er.

Samtidig har man alltid tenkt at hvis United fikk på plass en løsning for å bygge en ny etasje over Sir Bobby-stand, så ville kapasiteten kunne øke til 95.000.

Nå ser det imidlertid ut som neste steg kan ta banen til 88.000.  I alle fall i første omgang.

Vil du lese mer om Old Trafford? Se våre sider om historien til Drømmenes Teater!

Powered by Labrador CMS