Old Trafford 100 år

Gled dere; alle dere som har billett til United – Fulham!

Publisert Sist oppdatert

19. februar er det eksakt 100 år siden den første fotballkampen ble spilt på Old Trafford. (Se eget bilag til US4, eksklusivt for Supporterklubbens medlemmer). Manchester United skal selvsagt markere dette, men det er få hjemmekamper i februar. Derfor skjer selve markeringen for jubileet mot Fulham, søndag 14. mars.

– Alle som går inn på Old Trafford den dagen vil få en retro-kopi av det originale kampprogrammet fra 19. februar 1910, forteller kommunikasjonsdirektør Phil Townsend til united.no.

Et program som selvsagt er litt av en sjeldenhet.

– Vi har det ikke en gang her på museet, men et medlem er i besittelse av et eksemplar. Takket være han har vi fått anledning til å kopiere programmet. Faktisk et veldig fint program, tatt i betraktning av at det er 100 år gammelt, mener Townsend

Den aktuelle kampen tapte for øvrig United forsmedelige 3-4 for erkerival Liverpool, etter å ha ledet 3-1 inntil få minutter gjenstod.

– Vi har drevet litt slektsforskning og detektivarbeid, og prøvd å spore opp slektninger av de elleve United-spillerne som var med den første kampen på Old Trafford, sier Townsend og sikter til legender som Charlie Roberts, Dick Duckworth og Sandy Turnbull.

– I øyeblikket har vi klart å spore opp ni av de elleve. En av dem så langt unna som i Perth, Australia. Alle disse slektningene av de gamle heltene skal paradere ut på banen før kampen eller i pausen mot Fulham.

Mens åpningskampen var 19. februar, er jubileet først 14. mars. Phil Townsend forklarer united.no hvorfor.

– Kampen mot Portsmouth 6. februar ville vi ikke. Den markerer München-tragedien, og vi ønsket ikke å slå sammen de to meget spesielle hendelsene.

– Først baet vi ut hjemmekampen mot West Ham 27. februar, men da United kom til Ligacupfinalen måtte vi finne et alternativ. Av organisasjonsmessige grunner kunne vi ikke vente på ny dato til West Ham-kampen (i skrivende stund ikke bestemt), derfor blir det hjemmekampen mot Fulham som vi markerer at Old Trafford er 100 år.

– Jeg tror supporterne har forståelse for det, og det blir en veldig spesiell opplevelse for de som skal på den kampen.

Lover Phil Townsend i Manchester United.

Powered by Labrador CMS