– Jeg er den lykkeligste i verden

Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt første intervju som Manchester United-spiller. Der lovet han at Mourinho/Zlatan-duoen kommer til å vinne igjen.

Torsdag offentliggjorde Zlatan Ibrahimovic at hans neste stoppested var Manchester United.

Fredag bekreftet også United overgangen, og i denne saken kan du lese de første kommentarene fra 34-åringen og fra Mourinho.

Zlatan har også gitt et lenger intervju med MUTV, og her kommer det sitater fra det intervjuet.

Velkommen til Manchester United. Hvordan føles det å ha fått dette i orden, og å være en Manchester United-spiller?

– Jeg er superspent, og jeg er supersuperglad. Endelig er det ordnet. Det har vært mye snakk, men endelig kom det til det punktet der alt er fikset, og nå starter vi. Nå starter det harde arbeidet, så jeg er superglad. Jeg bare venter på å bli kjent med gutta, til den første treningen, og jeg er her på treningsanlegget [ser seg rundt], og det ser ut som… det ser ut som om det er en stor klubb – en svær klubb – så jeg er spent.

zi4
IBRA: Her i United-rødt.

Det har vært mye spekulasjoner de siste ukene, og jeg vet at du har hatt det litt gøy med journalistene den siste måneden eller så, men er du glad nå for at alt er fikset?

– Jeg er glad. Nå kan jeg fokusere på én ting, og det er United-drakta, og legge [alt annet] bak meg, for jeg spilte i EM, og det var mer snakk om min fremtid enn om EM. Endelig er alt over nå, og nå kan jeg fokusere på min nye klubb og gå tilbake til hardt arbeid og å gjøre så godt som mulig.

Hvor viktig var José Mourinho for din avgjørelse?

– Jeg synes min avgjørelse var ganske enkel. Det var mer om å gjøre alt mulig, for jeg sammenligner det med Mayweather vs Pacquiao-boksekampen – de sa at det aldri ville skje, men det skjedde. Og jeg vil takke mitt lag – Manchester United – og selvsagt José Mourinho, for de gjorde det mulig, og nå er jeg i United, så jeg er superhappy. Så avgjørelsen min var den enkleste delen, og resten var et puslespill, men puslespillet kom i stand, og nå er vi alle fornøyde.

Du har gode minner fra å jobbe med ham [Mourinho] fra deres tid sammen i Inter.

– Jeg har strålende minner. Det eneste jeg angrer på når det gjelder Mourinho er at jeg hadde så kort tid med ham, vi hadde én sesong, og vi vant sammen, og vi likte å jobbe sammen, og lærte mye. Jeg ble kjent med ham som person, ikke bare som trener, og jeg har bare positive ting [å si]. Han er en vinner, jeg er en vinner, og vi vet begge hva vi vil: Vi ønsker å vinne. Hvor enn vi går, så vinner vi, og vi kommer til å vinne.

Var et opphold i Premier League den eneste manglende biten i din glitrende karriere?

– Jeg synes det er en stor utfordring for meg. Hvor enn jeg har kommet har jeg vunnet, og jeg ser frem til dette nye eventyret, dette kapittelet i min karriere og i mitt liv. Om jeg kan vinne her, så vet jeg ikke hvor mange spillere som har hatt muligheten til å spille i [så mange] ulike turneringer, og på samme tidspunkt vinne, så jeg vil jobbe hardt, jeg kjenner min mentalitet. Jeg vet hva jeg ønsker, jeg kommer for å vinne, jeg ønsker å vinne, men bak alt ligger hardt arbeid, og det er hva vi har gjort så langt, og det er hva vi kommer her for å gjøre også.

Det er en spennende tid i Premier League, med spillere og managere som kommer inn. Hva er det du ser mest frem til med å spille i denne turneringen?

– Jeg tror… hele Premier League. Å representere Manchester United er den store tingen. Jeg tror alle kampene vil bli «wow» for verden, spesielt med alt som foregår med nye trenere og nye spillere, og at jeg kommer er også en del av greia. Det vil bli et morsomt år, i en god turnering, en tøff turnering, men jeg er ikke bekymret.

zlatan8
UTENFOR CARRINGTON: Det kalde været skremmer nok ikke svensken, men heldigvis har han fått et skjerf for sikkerhets skyld.

Du har vunnet ligatitler overalt. Fire forskjellige land, og jeg tror det er ti ligatitler de siste elleve sesongene. Kan du gjøre det her?

– Jeg kommer for å vinne, jeg kommer ikke for å kaste bort tida, jeg kommer ikke for å se på været, jeg kommer for å vinne – det er mitt mål, og jeg gir ikke opp før jeg vinner. Vi spiller i UEFA [Europa League], og alt vi spiller i, går vi for å vinne, og med treneren og spillerne, alle jobber kollektivt, så når du målene dine. Så vi vil gjøre alle de tingene vi må gjøre for nå våre hovedmål. 

Det er unge og lovende angripere på vei opp og frem her også; Marcus Rashford på 18 og Anthony Martial på 20. Kan en som deg med din store erfaring, og din fantastiske karriere – hjelpe de spillerne utvikle seg også i løpet av din tid her?

 Jeg tror det. Jeg har erfaring fra ulike kulturer jeg har vært i, ulike lag, ulike lagkamerater, og også verdensklasselagkamerater. Jeg har lært bort, og jeg har lært selv fra dem… jeg mener, det er alltid opp til hver enkelt spiller, om du er profesjonell og jobber hardt nok, så får du suksess. Jeg vil gjøre mitt beste for å hjelpe alle, ikke bare de to navnene du ga, og også klubben for å få dem opp der de hører hjemme, på toppen av tabellen. Så jeg vil gjøre mitt beste.

Featured preview
VIL FÅ ZLATAN-HJELP: Rashford og Martial, pluss alle de andre.

Ser du frem til å spille på Old Trafford – jeg vet at du har spilt der, men det begynner å bli en stund siden du var her med Inter –  og å springe ut med en United-drakt?

Ja, jeg ser frem til det. Den første kampen vil jeg nyte hvert sekund, hvert minutt av det. Stadion er fantastisk, supporterne er enda mer fantastiske, så det vil være en stor dag for meg, så dette er absolutt noe jeg ser frem til.

Men hva skjer nå? Du har hatt en lang sesong med PSG, har spilt i EM i Frankrike, når starter din pre-season? Har du litt ferie?

– Nå puster jeg ut, fordi alt er ordnet etter alt snakket og spekulasjonene. Nå er det offisielt, nå er jeg en United-spiller, og jeg er den lykkeligste i verden. Men nå trenger jeg bittelitt hvile etter den lange sesongen, og etter EM. Litt hvile, hvor lenge det blir vil jeg diskutere med sjefen, la oss se.

Da du forlot PSG sa du at du kom som en konge, og reiste som en legende. Når du reiser herfra etter hvert, hvordan vil du like å bli beskrevet?

– Forhåpentligvis har jeg det samme scenarioet, men dette er et nytt kapittel, og jeg liker ikke å sammenligne fortiden med nåtiden. Dette er annerledes, og du vil se til slutt hva som skjer.

zi7
DEN LYKKELIGSTE MANNEN I VERDEN: Zlatan Ibrahimovic.