Her er Zlatan på vei hjem

Supersvensken har returnert fra USA etter sin kneoperasjon.

Zlatan Ibrahimovic er ferdig med behandlingen for korsbåndsskaden han pådro seg mot Anderlecht og har returnert til Europa.

Med seg på flyreisen hadde han tidligere Milan-lagkamerat, Ignazio Abate, som la ut et Instagram-innlegg fra hjemreisen:

(artikkelen fortsetter under bildet)

Con il bomber si viaggia comodi e spaziosi…#backhome ✈️ @iamzlatanibrahimovic

A post shared by Ignazio Abate (@ignaskip) on

Det er ventet at Manchester United vil bistå Ibrahimovic i opptreningen.

Både The Times og Daily Mail har tidligere skrevet at klubben vil gi Ibrahimovic full tilgang til trenings- og medisinske fasiliteter på Carrington – også etter at 35-åringens kontrakt har gått ut 30. juni.

En mulig ordning skal være at United inngår en helseforsikringsavtale med Ibrahimovic. Klubben gjorde det samme med Victor Valdés i 2014, da den spanske sisteskansen fikk trene med laget før han signerte for United.

United betalte også reisekostnadene til Ibrahimovic da han ble operert i USA.

– Jeg håper vi kommer til finalen (i Europa League), og jeg håper han kan være på plass på stadion. Jeg håper han kan løfte pokalen sammen med kapteinen, har José Mourinho uttalt.

Operasjonen ble foretatt av legene Freddie Fu og Volker Musahl ved UPMC Sports Medicine i Pittsburg og ble karakterisert som vellykket i en pressemelding.

– Operasjonen vil føre til full friskmelding. Skaden er dermed ikke karrieretruende. Før operasjonen ble det antydet at rehabiliteringsperioden kunne vare i opp mot et år.

Videre het det at Ibrahimovic allerede er i gang med sitt rehabiliteringsprogram, og at han vil være under legenes oppsyn gjennom hele prosessen.

Kraftspissen har scoret 28 mål for United denne sesongen, derav 17 i Premier League. I Europa League blir han stående med fem mål, samt ett i FA-cupen.

I ligacupen scoret svensken fire ganger, blant annet to i finalen mot Southampton i februar. Det siste målet ble matchavgjørende. Det ble også scoringen i Community Shield-finalen mot Leicester i august.