Cupavansement for Cleverley

DE UTLÅNTE: Engelskmannen spilte alle 90 minuttene for Aston Villa.

Tre av Manchester Uniteds utlånte spillere var i aksjon lørdag. Wilfried Zaha spilte for sitt Crystal Palace borte mot Southampton, mens Ben Pearson spilte 90 minutter for Barnsley. Jávier Hernández satt hele kampen på benken da Real Madrid tok en knepen seier mot Córdoba.

Under kan du lese mer om de tre United-spillernes prestasjoner, og du kan også sjekke når de øvrige utlånte skal i aksjon søndag.

Lørdag 24. januar

Southampton 2-3 Crystal Palace (Wilfried Zaha)

Det var en rekke store overraskelser i lørdagens FA-cupkamper, noe som gjorde at Crystal Palace’ sterke seier havnet litt i skyggen. Wilfried Zaha later til å være inne i varmen hos Alan Pardew, og fikk fornyet tillit fra start mot Southampton. Vertene tok en oppskriftsmessig ledelse ved Graziano Pellè etter åtte minutter, men Marouane Chamakh utliknet kun tre minutter senere. Scott Danns selvmål gjorde at det stod 2-1 etter 17 minutter, men scoringer fra Yaya Sanogo og Marouane Chamakh gjorde at det endte 3-2 til bortelaget. Wilfried Zaha spilte en strålende kamp, og virket veldig farlig for gjestene. Etter kampen publiserte han følgende bilde på Instagram:

– Vær stille og la føttene snakke, skrev han på Twitter.

Milton Keynes Dons 2-0 Barnsley (Ben Pearson)

Ben Pearson ble kåret til banens beste i sin første kamp for Barnsley, men mistet forrige oppgjør mot Doncaster Rovers som følge av en skade. Mot MK Dons var Pearson tilbake fra start. Han klarte ikke å forhindre at vertene stakk av med en komfortabel 2-0-seier, til tross for at han spilte hele kampen på Barnsleys midtbane.

Córdoba 1-2 Real Madrid (Jávier Hernández)

Jávier Hernández var misfornøyd med den manglende spilletiden han fikk i Manchester United. Da var det kanskje ikke noe sjakktrekk å gå på lån til Real Madrid. Meksikaneren tilbrakte nok en gang 90 minutter på benken da Real Madrid tok en knepen seier mot Córdoba, i en kamp hvor Cristiano Ronaldo stjal overskriftene etter å ha mistet hodet. På stillingen 1-1 sparket han og slo etter to motstandere, og fikk dermed sporenstreks marsjorde. Fem minutter senere måtte også Fede Cartabia forlate banen, etter å ha mottatt sitt andre gule kort. Gareth Bale sørget deretter for at Real Madrid stakk av med alle tre poengene, da han var iskald fra straffemerket.

Søndag 25. januar

Aston Villa 2–1 Bournemouth (Tom Cleverley)

Tom Cleverley spilte alle 90 minuttene da hans Aston Villa slo Bournemouth 2-1 i cupen. Det var Villa-nykommeren Carles Gil som åpnet scoringsballet på Villa Park noen minutter ut i andreomgang, før Andreas Weimann økte til 2-0 i det 70. minutt. Gjestenes overtidsredusering var ikke nok til å stoppe Paul Lamberts menn.

Dermed bærer det videre til femte runde av FA-cupen for Clevz & co.

Sporting 1–0 Académica (Nani)

Nani har herjet i Portugal i kamp etter kamp denne sesongen, og fikk en ny sjanse fra start da Académica kom på besøk søndag ettermiddag. Seier ble det for Nani & co – men den satt langt inne. João Mário scoret kampens éneste mål et kvarter før slutt. Nani fikk et gult kort i kampens siste spilleminutt, og hadde følgende å si til pressen etter kampen:

– Det var veldig tøft, for de hadde alle bak ballen og vi slet med å finne en skikkelig løsning. Det var en fult fortjent seier. – Målet nå er å strekke seiersrekken så langt vi klarer. Dersom det går seg til, ønsker vi selvsagt å vinne titler også, men først må vi jobbe hardt og forsterke laget.