Ydmyket på Goodison Park

KAMPREFERAT: Uhyggelig retur til Goodison Park for Marouane Fellaini.

Og med Daley Blind tilbake fra skade var optimismen stor.

Men det tok bare fire minutter før Everton – med James McCarthy i spissen – kontret inn ledermålet.

Halvtimen senere stanget John Stones inn 2-0, og United maktet aldri å komme skikkelig inn i kampen igjen.

Et kvarter før slutt gjorde Kevin Mirallas vondt verre da han satte inn kampens tredje og siste mål. Dermed tapte Louis van Gaal sin andre kamp på rad, for første gang i hans United-karriere.

To baklengs før pause

McCarthy satte igang kontringen, løp mot United-buret, mottok ballen, tråklet seg forbi et uheldig United-forsvar, før han såvidt klarte å snike ballen under leggen på en utstormende David De Gea.

De første 15 minuttene var av det underholdende slaget, og begge laget fosset i angrep etter angrep. Det ble imidlertid ingen ordentlige store sjanser på noen av lagene.

Men etter en drøy halvtime kom 2-0-scoringen etter en periode med United-dominans. Leighton Baines trengte tre cornerforsøk før han traff hodet til John Stones som stanget inn sitt første Premier League-mål, via hodet til Ashley Young og tverrliggeren.

juan mata

Tam andreomgang

I pausen kom Radamel Falcao inn på beskostning av Marouane Fellaini, mens Ángel Di María erstattet Juan Mata om lag 20 minutter inn i andre omgang.

Rødtrøyene ble nektet de store sjansene av et bussparkerende Everton-lag, og ble – som mot Chelsea – bare stående og trille ball utenfor motstanderens 16-meter.

Med 26 minutter igjen å spille kunne Everton ha økt til ytterligere 3-0. Seamus Coleman la inn fra høyre, men Chris Smalling kastet seg inn og fikk klarert ut til hjørnespark.

Så får Everton sitt tredje

En litt merkelig situasjon ga Everton 3-0 etter 74 minutter spilt. Et innlegg ble slått mot Romelu Lukaku i bakrom, belgieren var i offside, stoppet opp løpet sitt, og ballen gikk videre til Kevin Mirallas som spurtet forbi et uoppmerksomt United-forsvar. Landslagsspilleren kom alene med De Gea og trillet inn 3-0 ved nærmeste stolpe.

barkley rooney

Nøyaktig ti minutter senere fikk han sjansen igjen. I Arjen Robben-stil løp han innover i banen, og klinte til fra 25 meter. De Gea var med på notene, og fikk avverget til corner.

Dermed forblir United på fjerdeplass på tabellen – to poeng bak City. Chelsea troner på topp, mens Arsenal er ett poeng over United med to kamper færre spilt. Søndag ettermiddag møtes London-lagene på Emirates.