Ydmyket av Ronaldo

Det gikk mer enn bare en smule varmt i Nord Irland, da Portugal kom på besøk fredag kveld.

Oppgjøret hadde kanskje liten betydning for Nord Irland, som stod uten sjanse for å kvalifisere seg til VM, allerede før fredagens kamp, og når Bruno Alves sendte gjestene i ledelsen ut i første omgang, trodde mange at man var vitne til en oppskriftsmessig seier til portugiserne.

Snuoperasjon

Men så begynte det å skje ting. Først dukket Gareth McAuley opp og utlignet for hjemmelaget, så bare noen minutter senere, mistet Helder Postiga alt han hadde av fatning, og skallet til McAuley, noe som selvfølgelig førte til en tidlig dusj, og Nord Irland spilte plutselig mot 10 mann.

Hjemmelaget gikk inspirert til pause, og kom ut igjen og angrep portugiserne fra starten av andre omgang. Det førte til 2-1-ledelse da Jamie Ward sendte ballen forbi Rui Patricio, og stemningen var god på Windsor Park.

Cristiano Ronaldo med matchballen.

Rett i garderoben

Men så var det på tide å få frem kortstokken igjen for dommeren. Denne gangen var det Chris Brunt som dummet seg ut, og pådro seg sitt andre gule kort, og plutselig var det 10 mot 10 igjen.

Det utnyttet Portugal seg av til det fulle, og ledet an av Cristiano Ronaldo, scoret de både 2-2 og 3-2, før hjemmelaget nok en gang skulle få en spiller utvist. Denne gangen var det Kyle Lafferty, en spiller som var kommet inn på grunn av Brunts røde kort, som slang seg hodeløst inn i en takling, og fikk korrekt rødt kort.

En annen klasse

Ronaldo var godt i gang med sitt eget lille show, som han fikk avslutte med å sette inn sitt tredje for dagen, på frispark fra 20 meter. «Messi, Messi, Messi», sang publikum, men klarte nok ikke å dempe gleden til den tidligere United-spilleren, som fikk ta med seg ballen hjem til odel og eie.

Kampen endte dermed 2-4. Jonny Evans spilte hele kampen for Nord Irland, og selv om han ikke klarte å stoppe sin gamle lagkamerat, holdt han seg iallefall seg unna de største negative overskriftene.