– Wow, jeg har kommet til Manchester United

Alt føltes stort ut for Paul Pogba da han kom til United som 16-åring.

Paul Pogba er fortsatt ute med skade selv om Ole Gunnar Solskjær sa at han kunne rekke kampen mot Manchester City. Nordmannen håper at vi får se franskmannen i aksjon før nyttår.

Pogba har snakket med klubbens offisielle hjemmeside i forbindelse med at kampen mot Everton vil være den 4.000 kampen på rad minst én akademispiller er i kamptroppen.

Fikk mye hjelp

26-åringen er full av beundring for den imponerende rekorden og sier at det er dette Manchester United handler om.

– Hvor var jeg da (i 1937), sier Pogba og ler.

For han fortsetter:

– Det er ikke til å tro, og det viser identiteten og kulturen til denne klubben. Vi har alltid snakket om unge spillere som kommer opp på førstelaget.

Midtbanespilleren kom til United i en alder av 16 år og sier at alt var stort.

– Da jeg kom hit føltes alt stort. Treningsanlegget var stort, spillerne var store, banen var stor, alt var stort og jeg hadde øynene mine åpne hele tiden.

– Da jeg tok på drakten for første gang sa jeg «Wow, jeg har kommet til Manchester United», jeg kunne ikke tro det. 

Det sier seg selv at det ikke kan være lett å flytte fra hjemlandet i en så ung alder og tilpasse seg et nytt miljø, men Pogba fikk god hjelp da han kom til klubben.

– Jeg var med Jim Ryan og Paul McGuiness, de hjalp meg veldig mye. Etterhvert hjalp også Warren Joyce.

– For en franskmann å komme hit i en alder av 16 år og forstå en ny kultur og en annen måte å spille fotball på, du trengte tid til å finne deg til rette, og både trenere og spillere hjalp meg.

HJALP POGBA: Tidligere United-trener Paul McGuiness.

Roser ungguttene

Brandon Williams og Mason Greenwood har fått masse spilletid på førstelaget denne sesongen, og de har begge levert varene.

– Mason scorer mål og Brandon spiller kamper som om han skulle ha vært der i seks måneder allerede. 

LEVERER: Brandon Williams og Mason Greenwood har begge vært en åpenbaring for United denne sesongen.

Men det er flere unggutter som har spilt denne sesongen. James Garner, Angel Gomes, Tahith Chong og Axel Tuanzebe har alle fått flere minutter av Ole Gunnar Solskjær. Pogba roser også disse spillerne.

– De har kvalitet og de har alt for å kunne være med på førstelaget. De har spilt noen minutter og de bør nyte det når de er på banen og fortsette å jobbe hardt. Dette er hva denne klubben handler om, og det er også dette manageren vil.

Les også: Se Hermans (11) flotte brev til Fred