Wilson stjal showet

KAMPREFERAT: Tro tjenere fikk sin hyllest, men James Wilson stjal showet.

[poll id=»78″]Kampen var kanskje ikke så viktig, men det var mange spenningsmomenter før laguttaket kom. Ville Ferdinand spille? Vidic? Evra? Rafael? Giggs? Januzaj? Hernández?

Giggs overrasket. Han plasserte seg selv på benken, som ventet, men han plasserte også Nemanja Vidic der, og verken Rafael, Evra eller Ferdinand var med i troppen. Forsvaret fremfor De Gea bestod av (fra høyre) Valencia, Smalling, Jones og Büttner, med en midtbaneduo med Michael Carrick (for anledningen kaptein) og Marouane Fellaini for å beskytte forsvaret.

Men det var offensivt de store nyhetene kom. Kagawa og Januzaj var kanskje ingen store overraskelser, så da var det mer overraskende at Tom Lawrence og James Wilson startet. Lawrence har vært på utlån til Carlisle og Yeovil denne sesongen, og har imponert i begge klubbene, og det var vel passende at waliseren fikk sin debut under Ryan Giggs.

Det fikk også James Wilson, og med hans utrolige hurtighet var vel det like passende, med tanke på det tempoet Giggs selv hadde i sin ungdom. I tillegg het også Giggs nettopp Wilson før han tok morsnavnet.

Nesten drømmestart

Yeovil Town v Huddersfield Town - Sky Bet Championship
FRA START: Tom Lawrence har imponert på utlån.

Både Wilson og Lawrence fikk kjenne på ballen tidlig, og det fikk vel også de fleste på laget, mange ganger, for United beholdt ballen i laget de første minuttene.

Etter to minutter kom det et innlegg fra høyre som havnet på Fellainis hode på bakerste stolpe, og han headet ballen inn mot Wilson, og kun en blokkering fra Hull-forsvaret hindret Wilson en drømmestart på United-karrieren.

Rett etterpå ble United snytt for et straffespark da Januzaj ble tatt av Figueroa innenfor sekstenmeteren. Corneren United fikk i stedet for endte i ingenting, så det var ingen god erstatning. En god start for United uansett, som fremstod som ballsikre og med spilleglede.

Det tok ikke lang tid før den første Ryan Giggs-sangen kom. Med få forventninger om et  tidlig innbytte så var nok det bare en generell hyllest, eller kanskje til og med en hyllest for det modige valget om å starte med Lawrence og Wilson?

Tamme tigere – og Vidic må inn for Jones

Etter både åtte og ni minutt prøvde Kagawa seg med skudd, uten å treffe spesielt godt, men skuddene kom etter flott spill, og det var positive takter fra United. Noen minutter senere hadde Hull ballen i laget en stund, og det var nesten som om en ble påminnet om at det var to lag på banen, såpass stor hadde ballinnehavdominansen hittil vært de første ti minuttene.

philjones (650 x 358)
SKADET: Vi får håpe det ikke er alvorlig for Phil Jones.

Etter et kvarters spill kom Tom Lawrence seg til et skuddforsøk, og det så brukbart ut, men gikk via en Hull-spiller og ut til corner. På den corneren ble det et sammenstøt mellom Phil Jones og Hulls Figueroa, og Jones pådro seg en skulderskade. Den førte til at han måtte ut, vi får håpe den ikke er for alvorlig, og hvem erstattet Jones?

Jo, det var Nemanja Vidic! Det ble mer spilletid enn planlagt for serberen i hans Old Trafford-avskjed, noe han neppe klaget nevneverdig over! Han fikk stående applaus, og fikk også selvsagt høre sangen sin da han kom inn. Phil Jones ble kjørt til sykehus med armen i fatle (for sikkerhets skyld) for å scannes.

Wilson!

Figueroa var mannen som felte Januzaj tidlig i kampen, og etter 27 minutter var det en ny situasjon der han kunne ha fått straffespark mot seg, da han handset etter at Januzaj hadde mistet ballen. Mindre klart enn den forrige, kanskje, men protestene hadde neppe blitt spesielt store om dommer Pawson hadde blåst.

Men rett etterpå fikk Januzaj frispark ute på kanten, og frisparkinnlegget traff hodet til Marouane Fellaini, og ballen landet hos James Wilson. Alle som har sett Wilson i yngre klasser vet hva som vanligvis skjer da: PANG! Debutant Wilson sendte ballen i mål, som også Ryan (Wilson) Giggs gjorde det da han startet for første gang for United, tilbake i 1991. 1-0 etter rundt en halvtime, og det var svært fortjent.

Dette fra Twitter må vi nesten ta med i den anledning:

Tom Lawrence viste fine takter rett etter målet, og viste at han også ville være med, uten at han kom seg til noe skuddforsøk. Men begge debutantene hadde viste friske takter.

Også Marouane Fellaini hadde gjort det brukbart, med målgivende pasning, men han havnet i flere dueller med Hulls Stephen Quinn, og det måtte nesten til slutt ende med gult kort. Det fikk han også, da han etter 37 minutt nok en gang var etter Quinn, for så å komme for sent inn i taklingen.

Rett før pause fikk Hull et frispark ute på kanten, men innlegget ble omtrent like ufarlig som resten av angrepsforsøkene fra tigrene. United dominerte førsteomgangen fullstendig, riktignok uten å skape mange sjanser, og ekstra moro var det at både Wilson og Lawrence hadde fått vist seg frem selv om de ikke spilte uten nerver. Men bestemann i førsteomgang var nok uansett Adnan Januzaj.

Positiv start igjen

Steve Bruce var lite fornøyd med det han så i førsteomgangen, og byttet inn Matty Fryatt og Yannick Sagbo for Liam Rosenior og Shane Long før andre omgang startet.

Rett etter at andreomgangen var i gang så måtte Meyler ty til ulovlige midler for å stoppe en Tom Lawrence på løp, og fikk gult kort, mens United fikk frispark. Lawrence fikk skyte, og det skuddforsøket gikk i muren, men United fikk ballen ut på kanten, og Wilson avsluttet akrobatisk på innlegget som kom, men det ble i overkant vanskelig å få ballen i mål fra den posisjonen. Uansett viste United Hull at de ikke var lystne på å gjøre det enklere for Hull i andreomgangen.

I det 51. minutt kom Adnan Januzaj seg til et bra skuddforsøk fra distanse, hardt nok til at keeper måtte gi til en corner som det ikke ble noe av.

Samme mann skaffet ny corner noen minutter senere da han driblet seg gjennom hele Hull-forsvaret før han ble taklet, og på corneren headet Vidic ballen i armen på Curtis Davies, og det ble på nytt ropt på straffespark. Nok en gang ga ikke Pawson straffespark, og på grunn av avstanden fra Vidics hode til Davies’ arm så var kanskje det riktig også.

2-0! Og 2-1…

Manchester United v Hull City - Premier League
2-0: James Wilson feirer sitt andre mål for dagen.

Etter en times spilt kom Januzaj på nok et raid, og han la ballen inn på sølvfat til Fellaini, men keeper reddet skuddforsøket til belgieren. Men han måtte gi retur, og der var selvsagt James Wilson på plass, og han dunket inn sitt andre mål for dagen. En skikkelig drømmedebut for 18-åringen.

Og som med det første målet: Fellaini blir kreditert med målgivende pasning, og han fikk ballen av Fellaini.

Kort tid etterpå kom reduseringen. Hulls første sjanse i kampen. Kanskje var det ikke en gang en sjanse, for det var fra langt hold, men innbytter Matty Fryatt fikk i alle for mye rom utenfor Uniteds sekstenmeteren, og spissen avsluttet flott inn i hjørnet.

Ut med unggutta, inn med gamlekara

Rett etterpå tok Ryan Giggs på seg rollen som gledesdreper da han byttet inn Robin van Persie for tomålsscorer James Wilson, men kanskje er det best for unggutten å unngå den enorme oppmerksomheten et hat-trick ville gitt. I tillegg sendte Ryan Giggs seg selv i oppvarming igjen, nå for de siste harde kjørene før innbytte. Skulle det bli et mål på Giggs?

Fellaini fikk en ny avslutningsmulighet, men ballen skled av foten, og scoringen lot fortsatt vente på seg.

I det 70. minutt kom byttet vi alle ventet på: Ryan Giggs kom inn. Ut gikk Tom Lawrence, som hadde gjort en god debut. Giggs startet med å kjøre karusell med noen Hull-spillere, og at han eventuelt skal legge opp virket i det øyeblikket helt meningsløst. Og rett etterpå kom han seg til et skuddforsøk, som ble stoppet av armen til Alex Bruce, og manager Giggs ville ha straffespark. Nok en gang lot Pawson være å blåse, muligens fordi armen var så nær kroppen.

Giggs var også en del av en finfin kontring sammen med Fellaini, der Giggs rundlurte en Hull-forsvarer før han skaffet hjørnespark. Den ble det ikke noe av, men måten corneren ble skaffet på var derimot artig å se.

3-1, med manageren som servitør

Kort tid etterpå fikk Hull noen store sjanser da United ikke klarte å klarere skikkelig, men David de Gea og Antonio Valencia var våkne, og United kunne etter hvert kontre. Van Persie kom seg til et skuddforsøk, men skuddfoten var bare nesten riktig innstilt, så det ble ikke mål for han heller. Det ble det heller ikke da han i det 83. minutt løp innover fra venstre og avsluttet med høyrefoten.

MÅLGIVENDE: Manager Ryan Giggs i aksjon.

Men alle gode ting er tre, og i det 86. minutt kom målet. Ryan Giggs slo en fantastisk pasning gjennom til Van Persie, som avsluttet med andretouchen. Den gikk i en Hull-forsvarer, men ballen kom tilbake til nederlenderen, og da fyrte han den i mål. 3-1, og kampen var punktert.

En av banens store spillere, Adnan Januzaj, ble tråkket på av David Meyler kort tid etterpå, men unggutten kom seg opp igjen etter å ha vært nede en liten stund.

På overtid fikk United frispark fra rundt 30 meter, og Ryan Giggs fikk selvsagt sjansen. Frisparket var godt, veldig godt, men dessverre var Hull-keeperen våken, og det ble ikke mål for Giggs denne tirsdagskvelden.

Men United scoret tre, og James Wilson scoret to. Det var en fin dag uansett, selv om vi gjerne skulle sett et mål fra 40-åringen også.

Etter kampen lovet Ryan Giggs at de gode tidene skulle komme tilbake til Old Trafford. Med Wilson-debuten friskt i minne var det vanskelig å ikke se for seg nettopp det.