Ranet av Norwich

James Weir scoret to, men Norwich kom ut av intet og sikret et poeng på overtid. Vi fulgte kampen her.

Torsdag kveld ble sesongens siste ordinære hjemmekamp for U21-laget spilt, og en seier ville sikret Warren Joyce’s menn en plass i semifinalen i sluttspillet denne sesongen.

Norwich lå dypt og forsvarte seg gjennom hele kampen. James Wilson slet alene på topp, og hverken Saidy Janko eller Andreas Pereira klarte å komme seg rundt på kantene veldig ofte.

Da Wilson så ble skadet i andre omgang, så det mørkt ut, men innbytteren, James Weir, skulle ha en stor kveld på jobb. Weir scoret to mål, og United så ut til å kunne cruise inn til en komfortabel seier, men i løpet av det siste kvarteret klarte de å rote det til for seg.

Først laget Rowley en straffe ved å handse unødvendig inne i 16-meteren. Ballen ble riktignok skutt hardt opp i hånden hans fra kort hold, men dommeren mente likevel at det skulle være straffe, og etter at Morris hadde satt ballen i nettet, var det spenning igjen.

United virket fortsatt komfortable og hadde alt spillet. I tillegg fikk Norwich en mann utvist da Jay Grant filmet rett utenfor egen 16-meter(!).

Til tross for alt det, så klarte altså Norwich å få det målet de trengte, og Joyce er trolig meget skuffet over at laget hans nå må slå Reading i neste uke, dersom en semifinaleplass skal sikres.

Tomålsscorer James Weir ble intervjuet av MUTV rett etter kampslutt, og her er det han hadde å si:

– Det var tøft å få den siste scoringen mot oss. Vi så ut til å ha full kontroll, men hadde uflaks med straffen og det andre målet som gikk via en forsvarer.

– De lå dypt gjennom hele kampen, og det gjorde det vanskelig for oss. Heldigvis fikk jeg en tap-in, og det åpnet opp kampen. For det andre målet gjorde Varela en veldig god jobb, og det var deilig å se den gå inn. Det er godt å score på Old Trafford.

– Nå må vi bare sørge for at beina våre er friske og uthvilte igjen til neste ukes kamp mot Reading.

United klatret opp til fjerdeplassen, men trenger en seier i den siste kampen for å sikret topp fire-plasseringen. En oppdatert tabell kan du se her.

______________________________________________________________________________

Full tid. 2-2

90+1. min: Stygge sener like etter at United har satt i gang spillet igjen. Først en veldig dårlig takling fra Morris, som får et gult kort, så oppstår det krangel mellom flere av spillerne ute på banen. Dommeren må gå mellom for å roe ned spillerne.

*Det legges til tre minutter.

90. min: MÅL 2-2 Johnson. Så skjer det som ikke skal skje. Ut av ingenting får Norwich en scoring. Johnson får ballen inne i Uniteds 16-meter, og avslutningen hans går via en forsvarer og inn i hjørnet bak Pereira. Veldig uheldige nå.

88. min: Nytt frispark for United, og det kunne fort blitt en ny utvisning. Norwich-spillerne virker frustrerte. De klarer ikke å etablere noe press på United, til tross for at det nå kun er et mål som skiller lagene.

85. min: Komisk situasjon utenfor Norwich’ 16-meter. Pearson prøver å vinne ballen fra Jay Grant, og Norwich-spilleren går i bakken. Begge har gult kort fra før, og nå kommer det et nytt. Dommeren velger helt korrekt å gi det til Grant, som filmet soleklart. Tåpelig av Norwich-spilleren.

80. min: Mål.2-1 Morris. Morris er kald, og setter straffen kontrollert i mål.

79. min: STRAFFE for Norwich. Rowley veiver med armene sine inne i feltet. Uheldig som handser, men bør holde armene nede.

*Kampen har åpnet seg opp, naturlig nok, etter Uniteds første mål. Norwich må fremover nå.

76. min: MÅL! 2-0 JAMES WEIR! Varela får en ny mulighet fra eksakt samme posisjon. Denne gangen er Weir på vei inn mot første stolpe, og med en nydelig touch setter han ballen knallhardt og lavt inn i nettmaskene.

76. min: Varela kommer seg fri og legger inn, men det er ingen inne i feltet.

74. min: Ray Grant får et gult kort etter å ha taklet Rothwell, som får behandling ute på banen. Det er ikke snakk om noen alvorlig skade, og Rothwell kommer seg raskt på bena.

68. min: MÅL!1-0 JAMES WEIR! Total kollaps i Norwich-forsvaret. Pereira får skutt fra spiss vinkel, men en blokkering gjør at ballen spretter høyt inn mot keeper, som bør ha kontroll. Men keeper kolliderer med en forsvarer, ballen treffer ryggen til forsvareren, og faller ned til Weir som kan sette den i et tomt mål.

66. min: Norman lå nede med skade utenfor banen når spillet ble satt i gang igjen. Så løp han utpå, uten å få lov av dommeren. Belønnes med gult kort.

65. min: Norwich prøver på en overgang, men Pereira setter inn en takling på Norman som gjør at United får kommet seg tilbake. Dommeren gir frispark til gjestene, og gult kort til Pereira.

64. min: Pereira finner Weir like utenfor 16-meteren. Weir vender fint, men det er trangt rundt han, og skuddet blir for dårlig.

62. min: United sliter med å komme seg til store sjanser i denne kampen. Norwich tvinger United til å spille på tvers, og det er vanskelig å finne rom bak forsvaret til gjestene.

60.min: Pearson lager frispark og pådrar seg et gult kort i en duell med Bennett. Norwich får ingenting ut av frisparket.

57. min: Pereira får avnasere uforstyrret opp mot 16-meteren til Norwich. Han fyrer av fra 20 meter. Skuddet er hardt og lavt, men keeper er med på notene.

54. min: Pearson er oppe igjen, og ser ut til å kunne fortsette kampen.

53. min: To minutter etter at Wilson har gått av med skade, ligger Pearson nede og vrir seg i smerte. Midtbanespilleren fikk seg en smell av en Norwich-forsvarer etter å ha spilt veggspill med Pereira.

51. min: James Wilson byttes ut. Spissen har haltet litt de siste minuttene, dette er et stort tap for United, men også en god mulighet for James Weir som kommer inn. Trolig vil Andreas Pereira bli flyttet enda lenger opp i banen nå.

48. min: Frispark for United fra litt over 30 meters hold. Pereira legger inn i feltet og Norwich får klarert.

46. min: United rett i angrep også i andre omgang. Wilson blir spilt gjennom, men spissen har ikke orientert seg, og rekker ikke å starte løpet før keeper er ute og avverger.

21.05: AVSPARK 2. omgang

*Phil Neville mener United må fortsette å presse på, uten å bli utålmodige. Pereira, Wilson, eller Janko må trolig dra frem noen store enkeltprestasjoner for å åpne opp Norwich-forsvaret.

United har vært det klart beste laget på Old Trafford i kveld, men etter første omgang står det fortsatt 0-0. United har hatt flere gode sjanser, og den aller største gikk til Joe Rothwell, som ikke klarte å stable beina da han fikk en flott skuddmulighet inne i Norwich’ 16-meter.

PAUSE: 0-0

40. min: United-corner fra Rothwell. Keeper er ute og bokser ballen unna. United beholder ballen og får et frispark ute på høyresiden.

36. min: Janko gjør alt ute på høyresiden. Løper opp en ball som så ut til å være alt for lang, kommer seg forbi Efete og inn i 16-meteren. Der legger han ballen til rette for Rothwell, som får Uniteds største sjanse i kampen sålangt. Midtbanespilleren roter det desverre til for seg selv, og får aldri satt ballen på mål.

33. min: Kjempeovergang av United. Raske pasninger fremover hele veien, og til slutt gjennom fra McNair til Wilson. Spissen kommer akkurat for sent på ballen, og keeper får ballen unna.

28. min: Lett å bli frustrert for Uniteds angripere. Norwich ligger veldig dypt og angriper med få spillere. Wilson velger å skyte fra 35 meters hold. United er nødt til å være mer tålmodige om de skal bryte ned dette Norwich-laget.

24. min: Ny Norwich-corner. Pereira er tidlig ute i feltet og plukker.

21. min: Norwich får frispark fra godt over 30 meters hold. Elliot Bennett ser ut til å ville skyte, men ender til slutt med å prøve seg på et innlegg. United har full kontroll, og spiller seg ut av forsvar.

19. min: Pereira, Rothwell og James kombinerer fint på venstresiden, men den siste pasningen til Pereira blir litt for lang, og det ender med utspill fra keeper.

16. min: Wilson får en skuddmulighet med venstrebeinet, men spissen treffer ikke ordentlig, og ballen triller inn til keeper.

14. min:  Frispark for United. Pereira og Wilson stiller seg opp. Det blir til slutt førstnevnte som skyter, men skuddet går rett i muren.

11. min: Det har roet seg litt ned. United hadde akkurat et hjørnespark, men de fikk ingenting ut av det.

8. min: Norwich kommer til sin første mulighet og får en corner. Joe Pereira er ute og bokser. Han treffer ikke ballen ordentlig, og må ha hjelp av forsvaret for å få ballen unna.

4. min: United presser på i åpningsminuttene, og har etablert spill på Norwich’ banehalvdel. Janko har vært livlig, og har allerede kommet til innlegg to ganger.

1. min: Norwich ligger midt på tabellen, men denne kampen er likevel viktig for dem. Neste sesong deles toppdivisjonen i to grupper på 11 lag. Det er dermed veldig viktig for de gule og grønn å havne på øvre halvdel. Tabellen kan du se her.

20.00: AVSPARK!

19.57: Norwich har med Elliot Bennett i dagens startellever. Bennett er den eneste med erfaring fra førstelaget, men han har vært ute med skade hele denne sesongen, og spiller denne kampen som en del av sin opptrening foran neste sesong.

19.55: Fem minutter igjen til kampstart på Old Trafford.

19.50: Phil Neville, som sitter i MUTV sitt studio i kveld, mener Uniteds defensive stabilitet gjør at laget kan kjempe i toppen til tross for at mange spillere har blitt lånt ut i løpet av sesongen. Laget har bare sluppet inn 14 mål på 19 kamper, noe som er suverent best i serien.

19.40: MUTV melder at United stiller i 4-2-3-1 til denne kampen. Forsvarsfireren består av Varela, McNair, Ekangamene og James (høyre til venstre). Pearson og Rowley spiller sentralt på midten, mens Janko og Andreas Pereira spiller på hver sin ving. Rothwell ligger i rommet bak Wilson.

19.30: Sendingen er i gang på TV2 Sumo, og laget er klart. Warren Joyce gjør kun en endring fra seieren mot Tottenham. Joe Pereira kommer inn i målet for Ben Amos.

United: J. Pereira, Varela, McNair, Ekangamene, James, Janko, Pearson, Rothwell, Rowley, A. Pereira, Wilson.
Innbyttere: Weir, Gollini, Rudge, Harrop, McConnell

Norwich: Matthews, McNeil, Callan-McFadden, Awuah, Efete, Bennett, Norman, Grant, Byrne-Hewitt, Hall-Johnson, Morris