Williams og Fred: – Uniteds beste med begge føtter

Fred har denne sesongen vært som en ny spiller for United sentralt på midtbanen, etter at han slet voldsomt i forrige sesong.

I Brandon Williams fikk United, noe overraskende, plutselig et nytt, strålende alternativ på venstrebacken.

Én av grunnene er nok spillerne evne til å bruke begge føtter.

Twitterkontoen UtdArena. har satt sammen en oversikt over hvilke United-spillere som oftest – og minst – bruker begge føttene i spillet sitt.

Den viser noen interessante tall.

Brandon Williams er den mest tofotede blant gutta, med Fred like etter.

Williams er en venstreback med høyrefoten som sin beste fot, men på venstresiden så er han altså blitt vel så vant til å bruke venstrefoten.

Freds bruk av både venstre og høyre er en stor fordel for ham som spillfordeler, og også en av årsakene til at han både kan ha et utgangspunkt som høyre og venstre sentral midtbane.

Mason Greenwood er kjent som tofotet på avslutningene sine, men må nøye seg med 3. plass siden han er litt mer glad i venstrefoten i selve spillsekvensene. Det understrekes imidlertid at statistikken er basert på touch på ball i selve spillet. Inkluderer man avslutninger så vil spisstalentet passere Fred på lista.

Victor Lindelöf matcher Harry Maguire på dette, mens Aaron Wan-Bissaka, Jesse Lingard og Scott McTominay er de mest enfotede av gutta.

 

Ifølge twitterkontoen er Williams og Fred blant de mest tofotede spillerne i Europa, men det gis også positiv omtale til Victor Lindelöf – siden han i snitt faktisk oftere forsøker å finne en positiv, offensiv pasning denne sesongen enn det for eksempel Manchester Citys Fernandino har gjort mens han spiller stopper i et City-lag som nesten alltid dominerer stort.

– Lindelöf spiller ofte også til Maguire, til venstre for seg, med sin venstrefot. Det betyr at pasningen naturlig skrus litt fremover i banen noe som igjen fører til at Maguire avanserer fremover med den. Det er en liten detalj med en stor fordel, skriver de.