Wilkins hedres på Wembley

Årets cupfinale er mellom to klubber der Wilkins satte spor etter seg. Det går ikke upåaktet hen.

Det er ikke  mange som er populære hos både Manchester United-fansen og Chelsea-fansen, men det er noen.

Ray Wilkins var definitivt en av dem, og slik sett er det ganske passende at årets cupfinale er mellom akkurat United og Chelsea.

LES OGSÅ: Bjarte Valens historie om hans møte med Wilkins

Navnet hans vil garantert bli sunget på tribunene, men det er mer enn det som skjer. FA annonserer at det er Wilkins enke som kommer til å dele ut årets FA-cup-trofé til vinnerlagets kaptein.

I tillegg kommer det til å være en hyllest i kampprogrammet, og begge lags supportere kommer til å rulle ut store Ray Wilkins-flagg.

– Det er passende at begge klubber og det utvidede fotballsamfunnet vil stå sammen for å minnes Ray Wilkins på cupfinaledagen. Ray hadde en langvarig tilknytning til turneringen, og vant den som både spiller og assistentmanager. Han er dypt savnet, uttaler Greg Clarke, styreformann i FA.

Andre detaljer om årets cupfinale:

  • I anledning det kongelige flyvåpenets 100-årsjubileum, skal RAF (Royal Air Force) være en viktig del av det som skjer før kamp.
  • Den britiske sopranen Emily Haig skal synge nasjonalsangen.
  • Alle målscorerne i årets FA-cup får namnet sitt på ballen. For Uniteds del gjelder det Jesse Lingard, Romelu Lukaku, Marcus Rashford, Ander Herrera, Nemanja Matic og Alexis Sánchez.

HAR NAVNET PÅ FINALEBALLEN: Romelu Lukaku og Marcus Rashford, her etter sistnevntes ligamål mot Liverpool.