Wan-Bissaka fra 29 til 29?

Det er flere muligheter, men Wan-Bissaka er ventet å beholde sitt draktnummer fra forrige sesong i Crystal Palace.

Aaron Wan-Bissaka ble Uniteds andre kjøp denne sommeren, og har signert en femårskontrakt (pluss forlengelsesopsjon), men hvilket nummer ender han med på ryggen i United?

I Crystal Palace har han spilt med 29 på ryggen etter debuten i februar 2018, og for å ta det med en gang: Hvis han ønsker det nummeret videre så er det også ledig i United.

Det er også ventet at han kommer til å ta akkurat nummeret. Det har blitt meldt i flere aviser.

Man må faktisk helt tilbake til Sir Alex Ferguson-tiden for å finne forrige gang en spillere hadde «29» på ryggen gjennom en hel sesong på førstelaget. Da var det Tomasz Kuszczak. I tillegg til dette hadde Wilfried Zaha 29 på ryggen mens han spilte i United, men han rakk aldri å spille en hel sesong med nummeret. James Wilson hadde det i tillegg i 2017/18-sesongen, men uten å være på banen, og i likhet med Zaha ble han lånt ut i januar.

Jonathan Spector, Alex Notman, Michael Appleton og Ben Thornley er de andre fire som har hatt 29-draktnummeret.

FORRIGE 29-er I EN HEL SESONG: Tomasz Kuszczak – helt tilbake da Sir Alex var United-manager.

Wan-Bissaka hadde 46 på ryggen første gang han spilte for førstelaget til Palace, helt tilbake til sommeren 2017 under en turnering i Hong Kong.

Under U21-EM nå i juni ble han tildelt det normale høyreback-nummeret «2», men det gikk jo ikke bra. Han scoret et avgjørende selvmål i første kamp, og ble sittende på benken i de to neste mens spekulasjonene om United-overgangen gikk for fullt.

I United er det Victor Lindelöf som har nummer 2, og det er vel kanskje tvilsomt om det gjøres store endringer, selv om det er en sjanse for at Wan-Bissaka blir 2-er og Lindelöf eventuelt kunne flyttes til det ledige «stoppernummeret» i United, nr. 5.

United pleier først å bekrefte draktnumrene like før ligastart. Denne sesongen stenger overgangsvinduet også torsdag 8. august – så de endelige draktnumrene bekreftes nok den kvelden eller fredagen – selv om man også kan få en solid pekepinn på nummer i sommerens treningskamper.

Uniteds draktnumre forrige sesong:

1. David De Gea
2. Victor Lindelof
3. Eric Bailly
4. Phil Jones
6. Paul Pogba
7. Alexis Sanchez
8. Juan Mata
9. Romelu Lukaku
10. Marcus Rashford
11. Anthony Martial
12. Chris Smalling
13. Lee Grant
14. Jesse Lingard
15. Andreas Pereira
16. Marcos Rojo
17. Fred
18. Ashley Young
20. Diogo Dalot
21. Ander Herrera
22. Sergio Romero
23. Luke Shaw
24. Tim Fosu-Mensah
25. Antonio Valencia
27. Marouane Fellaini
31. Nemanja Matic
36. Matteo Darmian

38. Axel Tuanzebe
39. Scott McTominay
40. Joel Pereira
44. Tahith Chong
45. Kieran O’Hara
46. Joshua Bohui
47. Angel Gomes
48. Ethan Hamilton
51. Matej Kovar