Vurderer landslagsspillerne

Sir Alex Ferguson snakker om søndagens laguttak, og sammenlikner Luka Modric med Paul Scholes.

Søndag er det duket for toppoppgjør på White Hart Lane mellom Tottenham og Manchester United. Kampen kommer kun fire dager etter det var full landslagsrunde, noe som gjør at flere av spillerne står i fare for ikke å være fullt uthvilte til kampen. Dette gjelder blant annet Javier Hernandez, som har vært på reise helt til USA denne uken for å hjelpe sitt kjære Mexico.

– Chicharitos kamp i Miami hadde avspark klokken ett natt til torsdag (engelsk tid), så vi må se hvordan han er når han kommer tilbake, fortalte Fergie på fredagens pressekonferanse.

– Han har en ekstra dag til å komme seg igjen på lørdag, noe som er gode nyheter, men han vil uansett ha spilt fire kamper på ti dager, så det er en stor oppgave for gutten.

Men også flere andre United-spillere har en helt kamp i bena fra onsdag kveld, noe manageren må ta med i vurderingen til søndag.

– Danny Welbeck spilte nesten hele kampen for England også, Nani spilte 80 minutter for Portugal, og Ashley Young spilte en full kamp. Jonny Evans spilte for Nord-Irland. Så det var ganske mange som spilte på onsdag, men vi har den ekstra dagen med hvile siden vi spiller på søndag, så det hjelper oss.

– Samme type spillere

På White Hart Lane søndag møtes – om begge spiller fra start – to av Premier Leagues beste pasnigsspillere. Luka Modric har en pasningsprosent på 88,3 % denne sesongen, mens Paul Scholes står med hele 90,3 %. Sir Alex Ferguson mener de to kan sammenliknes.

– De er begge intelligente spillere og begge har stor innflytelse på lagene sine. Scholesy har stor innflytelse på United-laget, og Modric har det på Tottenham, så det er en rimelig sammenlikning.

– Jeg mener ikke at de er identiske som spillere, de er forskjellige typer. Men de har allikevel de samme kvalitetene når det kommer til å kontrollere kamper, og pasninskvaliteten deres er god. En ting folk ofte ser ut til å undervurdere ved Modric er riktignok utholdenheten hans, skryter United-manageren.

– Owen nærmer seg

Michael Owen har slitt med skader i store deler av sesongen, og har kun fått fire kamper for førstelaget (3 mål). Den tidligere Ballon d’Or-vinneren er nå tilbake i trening med førstelaget igjen, og nærmer seg kampformen.

– Michael har hatt veldig gode forberedelser, forteller Sir Alex. – Han har jobbet mye med fysioterapeutene, og er klar for å bli med oss igjen. Det er gode nyheter. Jeg håper han har hellet med seg nå. Han trenger det, og har ikke hatt mye av det tidligere.

Ferguson benyttet også anledningen til å benekte ryktene om at Anders Lindegaard allerede var i full trening og kunne være klar for spill allerede denne helgen.