– Paul Pogba var et monster

José Mourinho var fornøyd etter tre poeng i ligaåpningen.

United slo Leicester 2-1 etter mål av Paul Pogba og Luke Shaw, og spesielt Pogba var veldig god til tross for bare noen få dager på treningsfeltet.

På Supporterklubbens spillerbørs er det kun Eric Bailly så scoret høyere enn franskmannen.

Mourinho sendte etter hvert utpå også Romelu Lukaku og Marouane Fellaini av VM-spillerne, og var strålende fornøyd med deres prestasjoner.

– De var fantastiske

– Det var en bra prestasjon i det som var en vanskelig kamp. En del spillere hadde kun trent tre dager, men de utgjorde en forskjell. Det var viktig for oss at de gjorde det, siden vi ikke har hatt en ordentlig preseason, sier han til TV2.

Og utdyper overfor andre:

– Det var noen fantastiske prestasjoner. Marcus Rashford var i trøbbel, men han spilte. Paul Pogba var et monster. Vi sa maksimum 60 minutter, men han spilte jo mer.

– Vi snakker jo om spillere som var i VM-finalen eller bronsefinalen for bare fire uker siden, og så dro på tre ukers ferie. Det har vært vanskelig for spillerne, forbundet burde tenkt mer på dem, men vi trengte dem og poengene – så det var en viktig seier, sier han til TV2.

– Vi viste fantastisk lagånd og i perioder var det god fotball. I de periodene Leicester var sterke så fremstod vi også som et lag, sa han fornøyd.

– Måtte hatt vinger for å redde

Pogba er nå også blitt Uniteds offisielle straffeskytter.

– Han er veldig god på det, så han er førstevalget vårt, ja. Han var også klar for det. Han trente masse på det under VM, og måten han løper frem til ballen på betyr ingenting. Man kan føle både kvaliteten og intensiteten i skuddet hans. Det var en umulig ball å redde for Schmeichel. Det vil si, han hadde trengt vinger for å redde skuddet. Det var en fantastisk straffe.

Se Supporterklubbens Eivind Holth og Dag Langerød oppsummere kampen:

 

Mourinho var spesielt imponert over måten spillerne fullførte kampen – og ofret seg på.

– Spillerne ga alt – og det er avgjørende for sesongen.

– Vi spilte tross alt mot et lag som investerte mer enn oss denne sommeren, og vi må venne oss til at vi i Premier League kommer til å møte lag med spillere av samme kvalitet som vi selv har. Glem navnet, historien og drakta – alle kamper er vanskelige.

Skrøt av Shaw og Pereira

Overfor andre medier skrøt sjefen også av andre.

– Jeg kan ikke gå fra dette intervjuet uten å si at Andreas Pereira var høyreving i Valencia, men spilte en fenomenal kamp her for oss.

– Jeg er også veldig fornøyd på Luke Shaws vegne. Han gjorde kun én feil på 90 minutter. Han var veldig god defensivt, og har hatt en bra preseason.

Da reporteren kom innpå overgangsvinduet – og null kjøp der – så svarte Mourinho at kanskje rollen hans – og til en del andre – burde endres.

– Fotballen er i endring, og kanskje fotball-managere i stedet bør kalles hovedtrenere. Vi er nok mer hovedtrenere enn managere.