laddogco061022

VM-drømmen lever videre for flere United-spillere

Torsdag kveld ble det spilt flere landskamper som involverte United-spillere.

Seier for Ladd & co

På overtid i første ekstraomgang scoret Jess Fishlock for Wales, og det ble kampens eneste mål da Wales møtte Bosnia-Hercegovina i første playoff-runde i VM-kvalifiseringen.

Med det gikk Wales videre til andre playoffrunde, hvor de skal spille borte mot Sveits på tirsdag. Med seier der også må etter alt å dømme Wales gjennom en interkontinental playoff før VM-plassen kan sikres.

Hayley Ladd spilte hele kampen for Wales. Utlånte Carrie Jones startet også kampen, men ble byttet ut på stillingen 0-0 i det 81. minutt.

Safia Middleton-Patel (som nylig ble 18 år) satt på benken, mens Chloe Williams er i landslagstroppen uten å ha vært med i kamptroppen til dette oppgjøret.

VM spilles sommeren 2023 i Australia og New Zealand.

Wales v Northern Ireland - UEFA Womens Euro Qualifier
HAR FORTSATT MULIGHETER TIL Å HAVNE I NESTE SOMMERS VM: Hayley Ladd og Carrie Jones.

Skottland gikk også videre

Skottland er også involvert i playoff, og Martha Thomas spilte fra start da skottene vant mot Østerrike.

I likhet med Wales måtte Skottland også ha ekstraomganger før de scoret kampens eneste mål (Bristol City-spiller Abigail Harrison scoret målet). Thomas ble byttet ut i det 75. minutt, mens utlånte Kirsty Hanson var ubenyttet reserve.

Skottland skal nå møte Irland i Glasgow i andre playoffrunde, og en seier der vil enten bety VM-kvalifikasjon eller interkontinental playoff. Den kampen spilles tirsdag.

thomas240622
KAN KVALIFISERE SEG FOR VM: Martha Thomas (her etter en scoring i en annen landskamp) og Skottland.

Seier for Leon & co

Canada har allerede kvalifisert seg for VM 2023, men Adriana Leon & co var i aksjon også på torsdagskvelden.

De spilte en privatlandskamp mot Argentina i Spania, og det endte med en 2-0-seier for Canada.

Leon spilte fra start, men ble byttet ut på stillingen 1-0 i det 78. minutt. Hun satte ballen i mål i førsteomgangen, men handset i samme slengen, så målet ble annullert.

Argentinske Marina Delgado ble for øvrig utvist på stillingen 0-0. Hun fikk sitt andre gule kort etter å ha sendt et slags slag i Leons retning.