Her visste Lukaku om overgangen

«Alle» trodde han skulle til Chelsea etter dette intervjuet i juni. Selv hadde Romelu Lukaku en annen klubb i tankene.

– Jeg beholder roen, vi har til og med en avtale med klubben. Vi holder oss rolige, og vi har i det minste en retning vi ønsker å gå, sa Lukaku til Sky Sports da han var på landslagsoppdrag for Belgia i begynnelsen av juni.

– Agenten min vet hva som kommer til å skje, og det gjør også jeg, sier han.

– Er en retur til Chelsea et alternativ?

– Ingen kommentar, vi får se, sa Lukaku ifølge den belgiske journalisten Kristof Terreurs twitterprofil, mens han blunket og lo.

I etterkant tolket de fleste kroppsspråket dithen at Lukaku ville returnere til Stamford Bridge og spille for den regjerende seriemesteren neste sesong.

Og så ble det stille, helt til rapportene kom som lyn fra klar himmel én måned senere om at det var Manchester United som hadde koblet grepet om Everton-spissen – ikke Chelsea.

NBC-podkasten Beyond The Pitch forteller Lukaku at han under det nevnte intervjuet visste at han høyst sannsynlig ville signere for United i løpet av sommeren.

– Ja, på det tidspunktet visste jeg det. Jeg var klar over United-interessen i mellom ett og halvannet år, sier Lukaku.

– Jeg har snakket med manageren flere ganger, og jeg visste hva jeg kunne forvente. Det er en drøm å være en del av en av verdens største klubber og forhåpentligvis kunne kjempe om titler.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått sjansen til å bli en del av denne klubben, og jeg skal gi alt hver eneste dag for å sørge for at hederen fra fortiden kommer tilbake.