– Virker som om han er avskrevet

Raphael Honigstein tror Manchester United forbereder et salg av Henrikh Mkhitaryan.

Tyske Honigstein har et omdømme som en av de dyktigste journalistene på kontinentet og dekker blant annet Bundesliga for Guardian.

Før ukens midtukerunde i Premier League, gjestet Honigstein podkasten The Totally Football Showder han ble spurt om situasjonen til Henrikh Mkhitaryan.

Formsvake Mkhitaryan har ikke startet en kamp siden 0-1-tapet mot Chelsea 5. november og skal etter rapportene være utelatt fra troppen mot Watford for tredje gang på de fire siste kampene.

VRAKET: Henrikh Mkhitaryan har ikke startet en kamp siden 0-1-tapet på Stamford Bridge.

– Jeg vet ikke om han er på vei tilbake til Dortmund. Dortmund var ikke helt fornøyd med måten han forlot klubben på og mente det var uprofesjonelt å tvinge gjennom overgangen. De ønsket å beholde ham. Mkhitaryan var den tredje spilleren som forsvant, og det var kanskje en av grunnene til at (Thomas) Tuchel strevde. De hadde mistet (Mats) Hummels og (Ilkay) Gündogan, men håpet å beholde Mkhitaryan, sier Honigstein.

– Derfor ser jeg egentlig ingen vei tilbake for ham, men det er nok et stort marked for ham, for når han spiller godt er han en superstjerne.

TYSK FOTBALLJOURNALIST: Raphael Honigstein (t.v.), her under et Bundesliga-arrangement i januar, dekker tysk fotball for Guardian og flere andre medier.

Tidligere i høst delte Roar Stokke sine tanker om Mkhitaryan til United.no. Viasat-kommentatoren mente da at Mourinhos forsiktige stil passer 28-åringen dårlig.

Etter at Mourinho bekreftet at spilleren ble vraket på grunn av sviktende form, tror Honigstein at United nå er forberedt på å kvitte seg med den tidligere Dortmund-stjernen.

– Jeg lurer på om Mkhitaryan kanskje er en av de kreative spillerne Mourinho ikke går overens med fordi han ikke spiller som en soldat på banen, slik Mourinho ønsker.

– Det blir interessant å se hva som skjer. United er så mektige at de kan kvitte seg med slike spillere. Hvis en spiller til 30-40 millioner euro ikke fungerer, kan de bare selge ham. Det virker ikke helt som om de bryr seg og allerede har avskrevet ham.

LES OGSÅ: (+) Servitøren som sliter