Vinn eller forsvinn for United

PREVIEW: Nå gjelder det.

Det er bare noen dager siden vi møtte Liverpool. De kampene er viktige uavhengige av kampens kontekst.

United og Sevilla er ikke fiender, og her er det konteksten som gjør kampen viktig. Seier betyr avansement til kvartfinalen av Champions League – mens alle andre utfall betyr at Sevilla går videre.

Selvsagt kan det bli 0-0 og ekstraomganger, men i så fall må vi jo også på et eller annet tidspunkt score flere mål enn Sevilla.

Her er det altså vinn eller forsvinn.

Kampen spilles 20.45 tirsdag kveld. Den sendes på Viasat4 (Norge), Viasat Sport Premium (Sverige) og TV3 Plus (Danmark).

HOLDT NULLEN I SEVILLA: David de Gea.

Manchester United

Vi har vist bra form de siste kampene. Joda, vi slet fælt i starten mot Chelsea, og det var mye som var galt mot Crystal Palace, men likevel:

  • Vi snudde kampen mot topp fire-rival Chelsea.
  • Vi snudde fra 0-2 til 3-2-seier på bortebane mot Crystal Palace, og viste slik en herlig lagmoral og vilje.
  • Vi vant mot et formsterkt Liverpool.

Dette gir grunn til optimisme.

Det som også gir grunn til optimisme, er rapportene om at Anthony Martial er tilbake i trening, og at Marouane Fellaini er tilbake. Når det er sagt, så er det fortsatt flere spillere som er ute med skade.

Daley BlindPhil Jones og Marcos Rojo er ale ute med skade. Zlatan Ibrahimovic trente mandag, men er ikke ventet å spille noen rolle mot Sevilla, mens Anthony Martial og Paul Pogba begge trente (sistnevnte var ikke med på den åpne treningen), men begge må sies å være noe usikre til oppgjøret uansett.

I tillegg må vi jo lure på om Eric Bailly er klar for nok en kamp fra start etter å ha vært ute med skade en stund…?

Les om sannsynligheten for avansement – basert på historikk – i denne saken.

Sevilla

Sevilla har vært på besøk på Old Trafford før – da vant de 3-1 i Rio Ferdinands testimonialkamp.

Da er nok nåværende form mer relevant å se på. Sevilla har spilt fire ligakamper siden de fikk besøk av United, og det har endt med to seiere og to tap. De har tapt hjemme mot Atlético Madrid (2-5) og nå sist Valencia (0-2) i generalprøven, mens de vant borte mot Malaga (1-0) og hjemme mot Athletic Club (2-0) før det.

Sevilla har et høyrebackproblem nå, noe vi har nevnt i denne saken om hvilken tropp den spanske klubben reiser med.

I tillegg har Vincenzo Montella holdt sin pressekonferanse, med United.no til stede, og der snakket han om flere alternativer til den problematiske høyrebackposisjonen.

 

Dommer

Danny Makkelie fra Nederland dømmer oppgjøret. Han har aldri tidligere dømt Manchester United.

Han har med seg Mario Diks og Hessel Steegstra som assistentdommere, og Kevin Blom og Jochem Kamphuis som dommerne bak mål. Jan de Vries er kampens fjerdedommer.

Makkelie har utmerket seg som en dommer som ikke er spesielt redd for å dele ut røde kort. Han har gitt røde kort i 7 av de 23 kampene han har dømt denne sesongen – senest nå i helga da han dømte Den Haag-NAC Breda. Til sammenligning har Craig Pawson (som dømte United-Liverpool lørdag) delt ut rødt kort i 3 av de 27 kampene han har dømt.

En av tre Champions League-kamper Makkelie har dømt denne sesongen, var 2-2-kampen mellom Liverpool og Sevilla på Anfield. I den kampen ga han Liverpool både et straffespark og et rødt kort.