– Ville til United slik at hele verden kunne se hva jeg kunne gjøre

Det var bare én klubb i England som var aktuell for Zlatan Ibrahimovic.

– Jeg synes jeg hadde en fantastisk tid.

Det sier Zlatan Ibrahimovic om det å spille i Manchester United. Han sier det i et intervju med Daily Mirror, som en del av det samme intervjuet hvor han også roste Paul Pogba og Marcus Rashford.

Før svensken kom til United, ble han også koblet til andre engelske klubber, som for eksempel byrival Manchester City, men for Ibrahimovic var det bare én engelsk klubb som gjaldt.

– Jeg hadde sjansen til å dra til Manchester United, og om jeg skulle gå til Premier League, så var Manchester United den eneste klubben jeg ville gå til – slik at jeg når jeg gjør det jeg kan gjøre, så ville ikke bare England se det, men også hele verden.

VINNERMÅL PÅ WEMBLEY: Zlatan Ibrahimovic scorer vinnermålet i ligacupfinalen.

– Og jeg kom da jeg var 35 år gammel [egentlig var han 34, men han ble 35 etter få måneder i klubben, journ.anm.]. Jeg sa at jeg ville ta utfordringen, og jeg sa at det ikke ville bli enkelt, men jeg ville dra for å vise hvem jeg er. Og ting gikk som de gikk.

Zlatan Ibrahimovic endte opp med å vinne Europa League, ligacupen og Community Shield som United-spiller – og scoret også vinnermålet i de to sistnevnte kampene (mens han var skadet da United vant Europa League i Stockholm).

HØYTFLYVENDE: Zlatan Ibrahimovic.

– Jeg kom ikke for å ha ferie

José Mourinho var manager mens Ibrahimovic var i United, og han er sikker på at gamlesjefen snart vil kunne finne seg en bra jobb igjen.

– Du kan aldri slette hva han har gjort. Han har en CV der det står at han har vunnet hvor enn han har vært. Og du ønsker å vinne. Hvis for eksempel jeg ikke hadde vunnet noe, ville du kunne sagt «Ibrahimovic var en god spiller, men hva vant han?».

– Jeg kom ikke til United for å ha ferie. Jeg kom ikke for å beundre Manchester United-skiltet. Jeg kom for å vinne.

Zlatan Ibrahimovic endte med 29 mål på 53 kamper for Manchester United.