Ville snakke med gamletreneren, så lagbussen reiste hjem fra Old Trafford uten ham

Søndag spiller Manchester United borte mot West Bromwich Albion, og United må sies å være favoritter.

Samtidig var det ikke så langt ifra at Baggies klarte å ta poeng på Old Trafford i november i det omvendte oppgjøret, på det som ikke var en veldig god United-dag om vi ser bort fra de tre poengene.

United vant 1-0 etter et Bruno Fernandes-straffespark, og heller ikke det straffesparket gikk enkelt inn.

Sam Johnstone reddet nemlig Fernandes’ første forsøk fra ellevemeteren, men straffesparket ble tatt på nytt etter at Johnstone hadde gått ut fra streken sin for tidlig.

– Det var strengt, men jeg var en halv yard [litt under en halvmeter] utenfor streken min, og slik er reglene, er de ikke? Det var det hoppet han gjorde mot slutten som fikk meg til å bevege meg, sier ex-red Sam Johnstone om situasjonen i et intervju med The Athletic.

TO FORSØK: Sam Johnstone reddet Bruno Fernandes’ forsøk, men portugiseren vant duellen på andre forsøk.

Johnstone var i klubben i mange år, og har naturlig nok en del følelser for klubben, og etter kampen i november tok det lang tid før Johnstone dro hjem fra Old Trafford.

– Jeg var i spillertunnelen i en time og snakket med [United-keepertrener] Richard Hartis, som hentet meg til klubben da jeg var ti år. Rich var fornøyd av flere grunner. For det første hadde United vunnet uten å slippe inn mål, og for det andre var han glad på mine vegne fordi jeg var en han så noe i da jeg var ti år gammel, og nå spilte jeg i Premier League – og spilte godt. Han fortalte meg at han var stolt av meg. 

West Bromwich-lagbussen endte opp med å reise uten Johnstone, uten at det ser ut til å ha plaget keeperen nevneverdig, for han ønsket å snakke med Hartis.

– Det var viktig for meg å snakke med ham. Jeg mistenkte at han kom til å følge litt med på meg, men han hadde fulgt meg tett, og visste hvordan jeg hadde gjort det i de ulike kampene. Vi diskuterte spesifikke punkter, hva jeg hadde gjort og hvor jeg kunne bli bedre.

– Jeg var i Manchester United i 14 år. Det er naturlig at jeg ble kjent med trenerne jeg jobbet med hele tiden.

GOD STEMNING: Keepertrener Richard Hartis sammen med noen av Uniteds nåværende keepere.