Ville Pickford vært god nok for United?

Gary Neville om Evertons United-linkede landslagskeeper, Jordan Pickford.

Med David De Gea på utgående kontrakt er det ikke annet å vente enn at United linkes til den fenomenale spanjolens eventuelle etterfølgere.

En av dem som har blitt nevnt på ryktebørsen er Jordan Pickford, Evertons 24 år gamle, engelske landslagsmålvakt.

Den tidligere Sunderland-keeperen har utvilsomt gjort en god jobb i det engelske buret, både under sommerens VM-sluttspill og i den senere tid – sist mot Kroatia i helgens kamp på Wembley.

Men er Pickford god nok for en klubb som Manchester United? Det er det store spørsmålet.

– I ferd med å vinne min tillit

Etter den dramatiske 2-1-seieren som ga England førsteplassen i sin Nations League-gruppe med Spania og Kroatia, ga Gary Neville overfor Sky Sports uttrykk for sitt syn på dette:

– Før VM mente jeg at han var en risiko. Det [keeperplassen] var noe av det jeg var mest nervøs for. Men med måten laget spiller, synes jeg at internasjonal fotball passer ham godt. Han er derfor i ferd med å sakte vinne min tillit.

Men Nevilles tillit til Pickford i landslagsdrakt, innebærer ikke at han mener 24-åringen nødvendigvis ville ha passet inn i Manchester United.

PETER SCHMEICHEL – en keepertype som eide sitt felt.

– Han er ingen Schmeichel

– Han er ikke det jeg mener en målvakt bør være. Jeg har bestandig ment at en keeper bør være dominant, fortsatte Neville.

– Jeg har alltid foretrukket keepere med respektinngytende personlig fremtoning, som Peter Schmeichel.

– For, selv om han [Pickford] er smidig og gjør noen strålende redninger, virker han ikke særlig stor mellom stengene, sa Neville, og har rett i at Everton-keeperen, med sine 185 centimeter over bakkenivå ikke er blant de mest storvokste.

Til sammenligning ruvet Schmeichel 193 centimeter over bakken, mens hans eventuelle etterfølger Edwin van der Sar målte hele 197. Og, med sine 192 centimetere er heller ikke David De Gea noen smågutt i en slik sammenheng.

P.S.: For å presisere innledningen på denne saken: David De Gea er på utgående kontrakt, men United har rett til å utvide denne med ett år, til sommeren 2020.