– Ville ikke tilgitt meg selv hvis jeg hadde dratt

Mange United-fans ble glade da publikumsyndlingen, Juan Mata, signerte ny kontrakt i sommer. Hovedpersonen selv var derimot lenge usikker på hva som kom til å skje.

I et såkalt ekslusivt intervju med The Telegraph (under betalingsmur) forteller Mata at det kom til et punkt der han var redd for at United-karrieren skulle være over.

– For å være ærlig så visste jeg ikke. Jeg var ikke 100 prosent sikker. Jeg visste hva jeg selv ville – som var å bli – men jeg visste ikke hva som ville skje, innleder Mata i intervjuet.

– Vil være her når vi vinner

31-åringen er en av få av dagens United-spillere som har vært med på hele reisen fra Moyes til Solskjær. Der mange kanskje ville sagt takk og farvel etter at kontrakten gikk ut, tenkte spanjolen annerledes.

– Jeg hadde et ønske om å bli, fordi jeg ikke ville tilgitt meg selv hvis jeg dro med en følelse av «ja, men… var dette alt?».

– Det ville vært enklere for meg å gi opp og erkjenne at jeg kom til klubben i en vanskelig periode og at det ikke er «meant to be», fortsetter Mata.

FAVORITT: Juan Mata er fortsatt en favoritt blant fansen, selv om han ikke har en like viktig rolle i laget som før.

– Men nei, jeg er stolt av å kunne si at jeg vil være her når det skjer. Jeg vil kjempe for de store trofeene og være her når vi vinner. Og jeg vil være en del av denne klubben når vi bringer den tilbake dit den hører hjemme, sier han.

En favoritt blant fansen

Det var i januar 2014 at Mata signerte for United for 37 millioner pund. Han ble raskt en stor favoritt blant fansen. Både på grunn av det han gjorde på banen, men kanskje mest for det han gjorde utenfor.

Og selv om det ikke har blitt så mange trofeer som spanjolen kanskje hadde håpet da han signerte, vet han å sette pris på å få lov til å tre på seg United-drakta hver helg.

– Å spille for denne klubben – og jeg mener det virkelig – er noe helt spesielt i en fotballspillers karriere. Så å være her, og se hvor mange millioner av fans vi har, får deg til å innse at du er på den største scenen du kan være.

– Må bare håndtere presset

Han legger likevel ikke skjul på at å være en del av en tid uten Sir Alex Ferguson og trofeer på øverste hylle har vært tøft til tider.

 

STARTER?: Jesse Lingard (til venstre) har ikke imponert i sesonginnledningen. Det kan bety sesongens første start for Juan Mata mot Crystal Palace.

– Så klart har det det. Vi vet at fansen har har vært vant til å vinne, og når du er inne i en fase hvor det forandrer seg og vi ikke har vunnet Premier League på seks år, så er det klart at det blir ekstra press fra både fans, media og overalt, sier Mata.

– Men man må bare klare håndtere det. Hvis du har gode rutiner, trener godt hver dag og setter krav til hverandre, så vil det til slutt gi resultater, mener han.

Den offensive midtbanespilleren har startet begge kampene så langt på benken, og kommet inn de siste minuttene i begge. Mange spekulerer i om han mot Crystal Palace kan få sesongens første kamp fra start.

– Jeg føler meg bra, både fysisk og mentalt. Det er faktisk godt å kjenne at man med årene blir mer moden både som menneske og som spiller. Jeg er mye roligere og reagerer bedre på de tyngre periodene, sier Mata.

Resten av intervjuet med Mata kan altså leses her, men vi minner om at det krever et abonnent på The Telegraph sin nettside.