– Ville gjort en veldig god jobb

Zinedine Zidane tror Giggs og Scholes kunne gjort en god jobb om de fikk sjansen.

Alle og enhver har en mening om hvem som bør få overta etter David Moyes. Noen hører en på, mens andre kanskje vil være av det slaget at en skulle ønske at ørene hadde en eller annen form for lukkefunksjon.

Zinedine Zidane tilhører ikke den sistnevnte typen. En fotballegende av de sjeldne, og nåværende assistent for Carlo Ancelotti i Real Madrid. En kan være uenig med ham, men mannen har greie på fotball, og kjenner til hvordan storklubber fungerer som både spiller, trener og som direktør.

– Den fantastiske tingen med Ryan Giggs er at han allerede vet at han kjenner Manchester United bedre enn noen andre. Jeg tror han og Paul Scholes kunne gjort en veldig god jobb om de fikk sjansen, blir Zidane sitert på av Daily Mail.

– Du vil alltid få motargumenter om at de er for unge, eller at de ikke er erfarne nok. Men til sammen har de vært i Manchester United i 30 år [og mer enn det! Journ.anm.], og du kan ikke bli bedre rustet enn det. Når du tenker på Ryan Giggs så tenker du på en mann som har spilt under Alex Ferguson i hele sin karriere. Det er umulig at han ikke har lært mange ting av ham.

giggsscoles
GODE NOK: Zidane tror Giggs og Scholes ville gjort en god jobb.

– I klubber som Real Madrid og Manchester United er en av de største utfordringene for en ny trener å forstå kulturen i en av de største klubbene i verden. Hvordan håndtere store forventninger fra fansen, hva slags fotball som blir forventet, hvordan en representerer en av de største klubbene i Europa.

– Det blir alltid stilt spørsmål om erfaring, men ikke ofte nok om evner.

Til tross for dette er det ingenting i medierapportene som tyder på at Giggs vil bli vurdert til stillingen permanent, selv om det skulle bli seier i alle de fire siste kampene. United er ute etter en manager med erfaring fra å vinne store titler som manager.