Newcastle

Premier League

søn 02.04.2023

17:30

Kampdato bekreftet

Manchester United

Annonse:

– Han ville blitt et strålende kjøp for United

Den tidligere United-stopperen frykter at Harry Kane og Erling Braut Haaland begge blir for dyre, og mener United bør vurdere Evertons Dominic Calvert-Lewin.

Calvert-Lewin har scoret 19 mål på 32 kamper denne sesongen for Carlo Ancelottis mannskap og 14 av scoringene har kommet i ligaen. 

Effektiviteten til 24-åringen fra Sheffield er ikke i samme liga som den Harry Kane og Erling Braut Haaland kan skilte med, men Rio Ferdinand mener Calvert-Lewin har mye av det som skal til for å lykkes i United. 

ET ALTERNATIV: Om Erling Braut Haaland blir for dyr, bør United se nærmere på Evertons Dominic Calvert-Lewin, mener Rio Ferdinand.

– Jeg har sett mange av Evertons kamper denne sesongen. Han er en spiller som skaper uro hos forsvarerne og ikke en du har lyst til å møte. Jeg snakket med Carlo Ancelotti tidligere i år og han forklarte meg hva som gjorde Filippo Inzaghi så effektiv rundt femmeteren. Jeg ser på Calvert-Lewin og tenker han har tatt til seg noen av rådene fra Ancelotti og brukt dette i utviklingen av spillet sitt, sier Ferdinand i sin podcast Vibe With FIVE podcast.

Den positive utviklingen til Calvert-Lewin gjør at Everton-spissen har fått sine sjanser på landslaget.– Det er belønningen han har fått etter å ha scoret mange mål fra området i og rundt femmeteren. Jeg tror han ville blitt et fantastisk kjøp for United som kunne vært avslutteren på sjansene som spillere som Fernandes, Pogba, Rashford og Greenwood ville skapt for ham.
UTLIGNET PÅ OVERTID: Dominic Calvert-Lewin sender ballen forbi David de Gea og utligner på overtid mot United på Old Trafford tidligere denne sesongen.

Ferdinand mener imidlertid det er naturlig at Erling Braut Haaland og Harry Kane er førstevalgene om en av dem skulle bli tilgjengelig.

– Om en av disse blir tilgjengelig vil de toppe listen til United, men om Ole (Gunnar Solskjær, red. anm) tenker at det ikke er mulig å hente en av de to, så er dette et alternativ, sier Ferdinand. 

Annonse:

På forsiden nå