Vil vinne for Fergie

Wes Brown ønsker å sette rekord i antall seriemesterskap i England. Ikke for sin egen del, men for managerens.

Wes Brown har ikke fått særlig mye spilletid denne sesongen, men har vist seg som en nyttig spiller å ha i troppen når United de siste månedene har hatt en marerittaktig skadesituasjon.

Mange tror at mannen fra det lite fasjonable området Longsight i Manchester er på vei ut portene på Carrington for godt i sommer. Det ryktes at Brown og Ferguson har hatt en krangel, og at Browns begrensede muligheter denne sesongen er ettervirkninger av denne disputten. Men før Brown eventuelt reiser, ønsker han å bidra til at Manchester United går forbi Liverpool som tidenes mestvinnende lag i det engelske seriesystemet.

– Det ville være fantastisk for spillerne og en herlig følelse for supporterne. Men for meg personlig, ville jeg vært mest glad på vegne av manageren. Dersom han blir mannen som får oss forbi rekorden deres, er det helt briljant, sier Brown i et intervju med Manchester Evening News.

Også Michael Carrick, som nylig skrev under på en ny United-kontrakt, innrømmer at et eventuelt 19. seriemesterskap vil bety noe ekstra.

– Det vil definitivt føles som noe spesielt. De andre er unike i seg selv, men for alle i klubben og for supporterne vil denne triumfen bety litt ekstra, sier Carrick, som har latt seg imponere av hvordan Sir Alex Ferguson jobber med spillerne på slutten av sesongen.

– Du ser det på ham hvor høyt han elsker denne utfordringen. Han har gjort dette så mange ganger før. Han vet nøyaktig hva som kreves. Noen ganger sier han ting på spillermøtene som virkelig får deg til å fokusere. Andre ganger har han en litt mer tilbakeholden tilnærming til det. Man må bare stole på managerens dømmekraft i disse situasjonene, uttaler Carrick.