Vil ha færre endringer på laget i forsvar

Har United omsider en fast stopperduo igjen? Ole Gunnar Solskjær ønsker i alle fall færre utskiftninger i forsvarsleddet.

I sin forhåndsprat med MUTV i forkant av serieåpningen, snakket Ole Gunnar Solskjær blant annet om behovet for å unngå å måtte gjøre stadige forandringer på laget.

Spesielt på stopperplass har det blitt gjort mange endringer de siste årene, med utallige stopperkombinasjoner. Dette er ikke ideelt, mener Solskjær, som nok håper at Lindelöf/Maguire-stopperduoen kan løse dette.

– Ethvert suksessfullt lag må bygges bakfra, og ha et fundament. Vi sier alltid at en må sørge for å gjøre seg fortjent til å vinne en fotballkamp. Det gjør en ved å forsvare seg godt, og ved å ha et godt fundament. Forhåpentligvis må vi ikke gjøre altfor mange endringer.

– I løpet av de siste årene har jeg alltid hatt følelsen av at det er så mange spillere som har vært uheldige med skader. Både José, Louis og kanskje til og med David har trengt å endre på forsvarsfireren hele tiden, spesielt på midtstopperplass. Forhåpentligvis kan vi ha en mer fast oppstilling.

Nå venter Chelsea, som i likhet med United har en klubblegende som manager – Frank Lampard.

– Vi er heldige med at han ikke kommer til å spille! Som offensiv midtbanespiller kunne han bevege seg fra boks til boks, han kunne sentre, han hadde gode løp inn i boksen, han kunne skyte – han kunne gjøre alt en midtbanespiller trengte å gjøre.

– Det bør bli [en fascinerende sesong for begge lag], og det tror jeg det blir. Jeg tror denne kampen vil gi oss en god indikasjon på hvordan lagene kommer til å se ut. Pre-season er annerledes, nå skal vi se hva lagenes intensjoner er.

– Vi er selvsagt på hjemmebane, og har fordelen med å ha våre egne fans bak oss, og jeg er sikker på at vi vil gå ut offensivt for å prøve å gjøre dem fornøyde.