– Vil bli savnet

Chelsea-supporter Vidar Helseth mener ethvert lag ville savnet en spiller som Mata.

Manchester United-fansen jubler over Mata-kjøpet, mens ikke alle Chelsea-supportere er like fornøyde med salget av Mata. United.no har tatt en prat med daglig leder i Chelseas norske supporterklubb, Vidar Helseth, for å høre mer om hva han synes.

– Først av alt; er du overrasket?

Nei. Mourinho hadde allerede har satt en av ligaens beste spillere fullstendig ute i kulden, og det var fint lite som tydet på at Mata hadde no fremtid under ham.

– Hvor god er egentlig Juan Mata? Blir han savnet?

Mata ville blitt savnet i Barcelona, Madrid, München – og følgelig også Chelsea. Mata er en tidvis ganske anonym skikkelse på banen, som i hver eneste match har noen grusomt utsøkte involveringer. Han er arkitekt bak veldig mye av det som foregår fremover på banen selv om han ikke har den målgivende eller målet.

Mata er merkelig, han skinner overhodet ikke i hver match – men er dødelig effektiv og har en ekstrem uttelling. Han har ekstremkvaliteter ift sine mottak, overblikk – og kanskje ligaens beste pasningsfot.

– Frykter du United mer for fremtiden nå enn du gjorde før Mata gikk til United?

rvparsenal
HJELP: Å få Van Persie og Rooney tilbake vil hjelpe Mata, spår Helseth.

Ikke veldig, faktisk. Nytt lag, nye arbeidsvilkår/-oppgaver, en liten mann med store forventninger. Nei jeg tror ikke han snur voldsomt på trenden, men han venter tålmodig på at Utd skal «begynne å rulle igjen» og da vil han kunne eksplodere i full blomst.

Når spesielt RVP og Rooney er tilbake, marginene er på ManUtds side og maskinen begynner å rulle igjen – DA vil Mata-handelen vise seg verdt alt for deres del.

– Han har spilt i litt ulike posisjoner for Chelsea. Kan han være nyttig i alle tre posisjonene bak spissen?

Mata er ekstremt anvendelig, så ja – han kan brukes der hvor det er behov for ham, forutsatt at jobben dreier seg om å ha nesa mot motstanderens mål og å servere/skape for sine medspillere. Han er ekstremt lagspiller, overhodet ingen ego spiller – og målene (som han garanterer) er vanligvis et resultat av fraværet av kolleger.

– Fortell oss litt om han som type! Hvordan er personligheten hans?

Juan Mata Arrives At Manchester United Training Ground Ahead Of Medical
VELKLEDD: Juan Mata.

Mata er bare en fin fyr. Det er derfor Chelsea-fans vil applaudere ham når han kommer til Stamford Bridge ikledd rødt… Det finnes alltid primitive idioter som vil bue på ham, med de blir undertallig. Mata er en flott fyr, har vært profesjonell til fingertuppene i sin tid i Chelsea, ikke minst nå når han har blitt skjøvet ut i kulden.

– Helt til slutt: Er det egentlig noen på kloden som ser bedre ut i dress?

Du skulle sett meg!

Besøk Chelseas norske supporterklubb på Chelsea.no.