Vil be Premier League-spillerne om å godta lønnskutt

I en tid der tydelig lederskap og klare retningslinjer er viktigere enn noen gang har det vært påfallende stille i kommunikasjonen fra Premier League som organisasjon. Det kan ikke fortsette.

Premier League-spillerne vil snart bli bedt om å akseptere betydelige lønnskutt eller i det minste en utsettelse i utbetalingen av lønninger, melder avisen Telegraph.

Flere av spillerne har allerede donert betydelige summer, og gått foran med et godt eksempel.

Urealistisk med fotball i vår

En rekke klubber stiller nå også både stadionanlegg til disjosisjon for det britiske helsevesenet og mannskap tilgjengelig for å fylle viktige samfunnsroller i bekjempelsen av coronaviruset.

Men ytterligere tiltak er likevel nødvendig, og kan bli det en god stund fremover.

STILLE: I korridorene på Uniteds treningsfelt på Carrington er det stille om dagen. Spillerne i alle Premier League-klubber trener hjemme for tiden. Snart vil de også bli bedt om å ta betydelige lønnskutt.

I Storbritannia har restauranter, barer og caféer nå stengt. Folk har ikke lenger anldning til å samles i grupper og alle blir bedt om å holde seg minst to meter unna andre mennesker og begrense antall handleturer så mye som overhodet mulig.

De fleste butikker er nå også stengt, med unntak av matbutikker og apotek, og kollektivtilbudet er kraftig innskrenket.

Fotballen merker også de smertefulle ringvirkningene.

All fotball er foreløpig utsatt til mai, men det virker nå totalt urealistisk at fotballen igjen kan rulle i Europa i løpet av en drøy måned. Både i Italia, Spania og nå også Storbritannia er det en alarmerende økning både i antall smittede personer og i antall dødsfall knyttet til viruset.

– Spillerne må være en del av løsningen

Uten inntekter fra kampdager blør klubbene, i likhet med samfunnets bedrifter for øvrig, og med en kontinuerlig usikkerhet rundt hvorvidt TV-selskapene vil utbetale de enorme summene Premier League-lagene i utgangspunktet har krav på, må spillerne nå også ta en betydelig del av kostnadsbesparelsene.

VIL TA TID: Det vil bli en god stund til fansen igjen kan samle seg til kamp på Old Trafford.

Premier League-klubbene vil derfor forsøke å få med spillerforeningen Professional Footballers Association (PFA) på å godta lønnskutt, eller i det minste, en utsettelse av lønnsutbetalingene. 

– Dette er ikke til å unngå, men spillerne må stå sammen. For oss er det helt avgjørende at spillerne godtar denne løsningen, sier en ikke navngitt klubbsjef i Premier League til avisen.

Telegraph melder at klubber vil innlede samtaler denne uken med kapteiner og representanter for spillerne og PFA får å finne løsninger.