Risa

United vant overbevisende og skaffet seg luke i kampen om Champions League

United-kvinnene fortsatte sin fantastiske start på 2022 da de slo tredjeplasskonkurrent Tottenham med overbevisende 3-0 på Leigh Sports Village.

Vilde Bøe Risa scoret Uniteds første med syv minutter igjen av første omgang, før Hayley Ladd doblet ledelsen med en vakker scoring bare noen få øyeblikk senere.

Med timen spilt sørget Leah Galton for det tredje og spikeren i kista, da hun kunne pirke ballen i mål etter rot i Spurs-forsvaret.

Manchester United Women v Tottenham Hotspur Women - Barclays FA Women's Super League
HADDE KONTROLL PÅ SPURS: United dominerte mot Spurs. Her er Ella Toone i duell med gjestenes Josie Green.

Dermed forsterker United sin posisjon på tabellen.

Ettersom Chelsea spilte 0-0 mot Brighton i kampen som også ble spilt søndag ettermiddag, klatrer Marc Skinners mannskap opp til på andreplass i WSL. Uniteds seier betyr også at de rødkledde har en luke på tre poeng ned til fjerdeplassen.

Tredjeplassen gir som kjent en gjev plass i Champions League.

Seieren betyr også at United fortsetter den fantastiske starten på 2022, etter 5-0 i ligakampen mot Birmingham og 1-0-seier over ligaleder Arsenal i ligacupen.

United tidlig på hugget

United var helt klart laget som var mest på hugget i åpningen av den første omgangen. Allerede før to minutter hadde gått var de rødkledde på snarvisitt i Tottenhams sekstenmeterfelt, uten at det ble de helt store farlighetene ut av det. Leah Galton fikk til slutt prøvd seg fra distanse, men Tinja-Riikka Korpela fikk en ålreit jobb med å redde forsøket.

Utover omgangen var det Skinners jenter som styrte kampen, uten at Ella Toone og kompani klarte å spille seg til store muligheter. Spurs forsøkte å kontre, men Ona Batlle, Maria Thorisdottir og resten av forsvarsrekka sto parat og hindret sine gjester.

Det kunne dog ha vært de liljehvite som scoret først. Med halvtimen spilt gjorde nemlig Rachel Williams en god jobb på høyresiden, før hun la inn mot Jessica Naz. Alene med Mary Earps klarte ikke ungjenta å få skikkelig kontakt med ballen og dermed kunne United-spillerne puste lettet ut.

NY FEIRING: Her har Hayley ladd nettopp doblet ledelsen med en kontant heading på et utsøkt innlegg fra Ella Toone.

Toone fikk en god sjanse til å score andre veien etter en smart, innøvd frisparkvariant, men avslutningen var ikke like god som resten av sekvensen.

Bare sekunder etter skulle det likevel stå 1-0 på Leigh Sports Village, og det attpåtil etter nettkjenning fra en norsk målscorer. Katie Zelem løftet et hjørnespark mot bakerste stolpe, der en ensom og umarkert Vilde Bøe Risa ikke trengte å gjøre annet enn å løpe ballen i mål.

Dermed var United i føringen og det skulle heller ikke ta lange tiden før Hayley Ladd hadde doblet ledelsen.

Toone slo et helt utmerket innlegg fra sin høyreside og Uniteds eminente midtbanespiller ville ikke være noe dårligere med sin heading. Ballen satt knallhardt i hjørnet bak Korpela, som måtte plukke ballen ut av eget nett for andre gang på bare få minutter.

Dermed kunne United gå til pause med en velfortjent 2-0-ledelse.

Galton satte spikeren i kista

Etter hvilen fortsatte United-dominansen.

Hele stadion ropte på straffe da Spurs’ Josie Green handset innenfor eget felt, men kampens fløyteblåser lot spillet gå.

Tottenham-spillerne klarte aldri å halvere ledelsen og det nærmeste de kom var da Mary Earps brukte litt for lang tid med ballen i beina.

Med timen spilt erstattet Martha Thomas og Hannah Blundell Alessia Russo og Kirsty Smith og det skulle ikke gå lenge før også Thomas var involvert i en scoring.

Angriperen sendte ballen på tvers gjennom Spurs-boksen, der Ashleigh Neville ventet. Backen rotet det dog til for seg selv og dermed trillet ballen til Leah Galton, som fikk en enkel oppgave med å pirke ballen over målstreken.

SATTE DET TREJDE: Leah Galton fikk æren av å sette Uniteds tredje og siste mål søndag.

Med 3-0 hadde United god kontroll på kampen og slapp heller ikke sine gjester til voldsomme mengder sjanser. Da Rosella Ayane og Williams ikke tok vare på de få sjansene Spurs fikk, uteble også reduseringen for bortelaget fra London.

Tottenham prøvde å iverksette en aldri så liten sluttspurt, men et kompakt og godt United-forsvar klarte å holde londonerne på en armlengdes avstand.

Dermed endte det hele med 3-0 og Uniteds tredje seier på like mange forsøk i 2022. Neste mulighet til å forlenge seiersrekken kommer førstkommende søndag, når Bridgwater er motstander i FA-cupen.

Manchester United 3-0 (2-0) Tottenham

Women’s Super League
Leigh Sports Village

1-0 Bøe Risa (38), 2-0 Ladd (42), 3-0 Galton (62)

G Toone (28), Ladd (86)

United: Mary Earps; Ona Batlle, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Kirsty Smith (Hannah Blundell, 61.); Katie Zelem, Hayley Ladd, Vilde Bøe Risa (Jackie Groenen, 64.); Ella Toone, Alessia Russo (Martha Thomas, 61.), Leah Galton (Ivana Fuso, 82).

Uben.innb.: Sophie Baggaley, Carrie Jones.

———————————————————–

Liveoppdateringer:

Kampen er slutt. United vinner med overbevisende 3-0 mot Tottenham.

90+3′ Groenen kommer plutselig i en farlig posisjon etter defensivt rot hos Spurs, men nederlenderen klarer ikke finne Toone med hælflikken.

90+1′ Tottenham gjør et bytte. Naz går ut, mens Isabella Lane kommer inn.

90+1‘ Batlle legger inn, men klarer ikke finne Thomas.

89′ United får corner, uten at det blir så veldig farlig.

88′ Blundell blir rundlurt av Neville, men kan puste lettet ut når Spurs-backen ikke finner noen lagkamerater inne i United-boksen.

87′ Addison skyter, men ballen går i blokka. Earps får en lett oppgave med å plukke opp ballen.

86′ Ladd får det gule kortet for å stoppe Naz på en Tottenham-kontring.

85′ Fuso tar med seg Spurs-spillerne på løpetur inne i de feltet til de liljehvite. Finner dessverre ingen med avleveringen.

84′ Thomas header unna. Tottenham har satt inn en aldri så liten sluttspurt her nå.

83′ Earps ser seg nødt til å bokse dødballen ut igjen i feltet. Situasjonen ender med Spurs-corner.

82′ Tottenham får frispark i innleggsposisjon på venstresiden.

81′ Galton erstattes av Ivana Fuso.

80′ På en eller annen måte reduserer ikke Tottenham. Neville finner Williams med et godt innlegg, men alene på bakre stolpe setter 34-åringen headingen utenfor!

79′ Galton avblåses for offside.

78′ Toone og Batlle kombinerer nydelig på høyresiden. Sistnevnte finner Groenen, som ikke får fyrt av. Lirker den til Toone, men heller ikke hun får avsluttet. Til slutt får Spurs ballen unna faresonen.

77′ Ayane går ut for Tottenham, mens Asmita Ale kommer inn.

76′ United viser prov på utmerket angrepsfotball når Groenen sender sin oppasser til pølsebua med en vending før Thomas disker opp med en flott sålepasning. Dessverre render det hele litt ut i sanden.

74′ Tottenham får et frispark i god innleggsposisjon. Williams kommer til en god mulighet på hodet, men ballen lander på riktig side av tverrliggeren sett med United-øyne.

72′ Gjestene kommer til en mulighet ved Ayane, men hun setter ikke Earps på noen stor prøve.

71′ Batlle får muligheten til å skyte fra distanse etter en corner, men forsøket blir både for høyt og for langt til siden.

70′ Blundell finner Thomas på venstresiden. Angriperen slår den inn i boksen, men United-løpene kommer ikke tidsnok.

68′ United beleirer Tottenham-boksen, men klarer ikke å finne noen god åpning. Det ender med et svakt skudd fra Thomas og Tottenham-spillerne kan omgruppere.

65′ Thomas jager et farlig Tottenham-tilbakespill og holder på å straffe gjestene når hun kommer på Korpelas klarering. Dessverre spretter ballen feil vei.

65′ Tottenham gjør også et bytte. Angela Addison erstatter Josie Green.

64′ United gjør sitt tredje bytte. Målscorer Vilde Bøe Risa går ut, Jackie Groenen kommer inn.

64′ United får frispark på midtbanen. Zelem prøver å ta det fort, men det står en Tottenham-spiller i veien.

62′ UNITED 3-0 Tottenham
Er det spikeren i kista? Martha Thomas er involvert med en gang og legger ballen på tvers gjennom Spurs-boksen. Neville ser ut til å ha den under kontroll, men bommer fullstendig på ballen. Dermed får Galton en lett oppgave med å pirke ballen over linja.

61′ To bytter for United. Russo og Smith går ut, Thomas og Blundell kommer inn.

61′ Galton prøver skuddet, men den triller utenfor stolpen.

60′ Korpela må i aksjon når Russo legger et farlig innlegg inn i Tottenham-boksen. Så vidt ikke Galton kommer på den.

60′ United får frispark litt over midtbanen når Neville tar ankelen til Ladd.

57′ Aoife Mannion gjør en god jobb når hun skjermer ballen ut til keeperutspill i duell med Percival.

56′ En frisk Ella Toone lager problemer for Kerys Harrop, men angrepet fisler etter hvert ut i intet.

54′ Zelem får tilsynelatende slått luften litt ut av seg etter et ublidt møte med Josie Green. Kommer seg på beina igjen.

50′ Earps får nok hjertet litt i halsen når hun bruker litt for lang tid med ballen i beina. Skyter i Naz, men ballen spretter riktig for Uniteds sisteskanse.

48′ Hele Leigh Sports Village roper på United-straffe når ballen spretter opp i hånden til Josie Green. Dagens dommer lar derimot spille gå videre.

47′ Russo gjør en kjempejobb når hun kommer seg fri på høyresiden. Hun finner Galton, som alene foran mål brenner ballen over tverrliggeren. Er nok dermed litt lettet når hun ser at assistentdommeren har vinket for offside.

46′ Kampen er i gang igjen.

Pause. United går i garderoben med en tomålsledelse etter å ha styrt det aller meste som har skjedd i løpet av de første 45 minuttene på Leigh Sports Village.

47′ Ballen slås mot Rosella Ayane, men Tottenham-spilleren avblåses for offside.

46′ Galton blir liggende med en hodeskade etter en duell med Neville. Kommer seg heldigvis raskt på beina.

46′ Det legges til to minutter.

42′ UNITED 2-0 Tottenham
Hayley Ladd dobler ledelsen! Bøe Risa, Batlle og Toone prøver å komme seg forbi på høyresiden, før ballen til slutt havner hos sistnevnte. Hun slår et helt vidunderlig innlegg til Ladd, som leverer en tilsvarende fantastisk heading inn i hjørnet bak Korpela.

39′ Hayley Ladd lager frispark på midtbanen, men dødballen kommer aldri forbi United-forsvaret.

38′ UNITED 1-0 Tottenham
Men på det påfølgende hjørnesparket sitter den! Zelem løfter inn på bakerste stolpe, der en umarkert Vilde Bøe Risa bare kan løpe ballen i mål! United er i føringen!

37′ United prøver seg på en smart, innøvd variant. Toone posisjonerer seg foran Korpela, før hun løper ut igjen for å unngå offside. Da er hun plutselig helt umarkert og alene når hun får ballen fra Vilde Bøe Risa. Toone får dog ikke avslutningen helt slik som hun vil, og det ender med corner.

36′ Zelem skaffer frispark midt på Tottenhams halvdel.

33′ Zelems corner kommer ikke forbi Tottenham-spillerne på første stolpe. Ballen lander i stedet hos Toone, som fyrer til på volley på skrått hold. Dessverre går skuddet i blokka også denne gangen.

31′ Toone skaffer United et hjørnespark etter at hennes skudd ble blokkert av Molly Bartrip. Spurs-stopperen trenger behandling i etterkant.

30′ Kampens første virkelig store sjanse faller til Tottenham. Rachel Williams kommer til innlegg på høyresiden. Foran mål har Naz revet seg fri på første stolpe, men angriperen får ikke skikkelig kontakt med ballen rett foran Earps’ mål.

28′ Toone feller Naz på Spurs’ venstrekant. United-kanten er sent ute og blir følgelig belønnet med det gule kortet.

26′ Green tar den selv. Ballen lander rett ned i klypene til Mary Earps, som får en lett jobb med å plukke den.

25′ Toone lager frispark når hun feller Josie Green på egen halvdel.

24′ Den blir det lite ut av. I stedet kan United etter hvert kontre. Galton spiller fri Smith på venstresiden, før backen finner Russo inne i feltet. Angriperen får dessverre aldri løsnet skudd. Det får Zelem, men ballen går over.

24′ Der får også Spurs corner etter at Toone blokkerer et innlegg.

23′ Galton lager frispark nede ved eget hjørneflagg. Nærmest Tottenham-corner dette her.

19′ Russo vinner frispark litt over midtbanen på Spurs’ halvdel. Zelem finner Aoife Mannion, men heller ikke hun treffer med headingen.

17′ Zelem vinner frispark i innleggsposisjon. Tar den selvfølgelig selv og finner Maria Thorisdottir, som ikke klarer å styre ballen på mål.

13′ Bortelagets Neville gjør en viktig jobb når hun stopper Galton på vei gjennom.

12′ Spurs’ Naz kommer til avslutning fra skrått hold, men får ikke skikkelig dreis på avslutningen. Avvinkes også for offside.

11′ Galton prøver seg igjen, men Korpela henger med atter en gang.

10′ Alessia Russo vinner frispark midt på Spurs’ banehalvdel. Katie Zelem slår inn, men bortelaget får klarert.

5′ Ona Batlle gjør en god jobb når hun stopper Jessica Naz på vei gjennom.

3′ Ella Toone blir liggende nede etter en stempling fra Ria Percival. Kommer seg heldigvis på beina igjen.

2′ United veldig offensive i starten her. Spiller seg inn i Tottenham-feltet, før ballen til slutt ender hos Leah Galton, som skyter. Den blir dog enkel å redde for Tinja-Riikka Korpela.